Sinop’ta emlakçılık yapan Ahmet Atalay Vitrinhaber’e yaptığı açıklamada; “Emlakçılık sektöründe  bazı kötü niyetli kişilerin davranışları işini layıkıyla yapan emlakçıları da zan altında bırakıyor. Bu konuda devletimizden denetleme konusunda bir çözüm bekliyoruz” diye konuştu. 

İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN KARŞILIĞINI ALIR
Atalay Emlak olarak Sinop’ta emlak işlerinin kendileri açısından gayet güzel gittiğinin altını çizen Ahmet Atalay sözlerini şöyle sürdürdü; “Düzgün iş yaparsan, kimsenin cebindeki paraya göz dikmeyip vatandaş için mücadele verirsen cenab-ı rabbim bunun karşılığını veriyor. Yani bu kış işlerimiz gayet güzeldi. Ama emlak piyasası nasıl diye soracak olursanız, emlak piyasası durgun. Sinop’ta 63 tane emlakçı var. Biz her emlakçı gibi pastanın büyük bölümünü almaya çalışırız. Biz kendi düşüncemize göre dürüstlüğümüzle, kişilikliğimizle, insanlara yardım ederek, insanların cebindeki paraya göz dikip almak için mücadele vermeyerek işimizi yapıyoruz. Bunu yaparsan zaten emlak için Sinop’taki en büyük pastayı sen yersin. 
Allaha şükürler olsun işlerimiz iyi, hiçbir şikayetimiz yok. Piyasa kötü ama daha da güzel olacağını biliyorum ben. Şu ekonomik şartlarda her şeyde olduğu gibi ev piyasasında da bir düşüş var. Bazı etkenlerden dolayı”. 

MALİYETLER HERGÜN ARTIYOR
Maliyetlerin her geçen gün arttığını vurgulayan Atalay; “Bir evin maliyetini birine soruyorsun 150 bin TL diyor, bir ay sonra sorduğumuzda 210 bin TL diyor. Şuanda en büyük yatırım aslında daire. Evin olunca 6 ay sonra 300 bin TL’ye aldığın daire 400 bin TL’ye satma olasılığın var. Çünkü her gün demire, çimentoya, her şeye zam geliyor. Dolara endeksli olduğu için dolar yükseldikçe ev fiyatları da artıyor, ama dolar düştüğü zaman ev fiyatlarını düşürmüyorlar. 
Bazı müşterilerimiz bize şikayetlerle geliyor, bunlara devletimiz tarafından bir çözüm bulunması gerekiyor. Önüne gelene belge verilirse emlakçılık işi yapılmaz. Önüne gelen herkes belge almış, dükkanına bilgisayarı koyan emlakçıyım deyip piyasaya çıkıyor. 
2016 yılı sonundan beri emlak piyasasının içerisindeyim, çok şeyler gördük. Örneğin Boyabatlı bir abimiz Ada Mahallesindeki evini emlakçıya veriyor kiraya verin diye. Tabi müşteri Boyabat’tan kalkıp gelemiyor, telefon açıp emlakçıya soruyor kiracı varmı diye. Emlakçı kiracı yok diyor. Bir gün ansızın müşteri geliyor emlakçı aydan beri kiraya vermiş parayı cebine koyuyor. Biz böyle emlakçılardan şikayetçiyiz.  Bu dünyanın öbür dünyası da var, hak yemeyeceksin. Adam gibi çalışacaksın az kazanacaksın. Az kazandığın o kadar güzel yetiyor ki sana, Allah onu bereketini sana veriyor. 
Çok dürüst emlakçı arkadaşlarımız var. Onları da lekeliyorlar. Bir kötü yedi mahalleyi mahvediyor.  O yüzden bunlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Devlet tarafından bir denetleyicimi koyacaklar, nasıl yapılacaksa yapılsın. Bu şekilde emlakçılık olmaz. Emlakçıların adını her gün kötüye çıkıyor.
Herkes dürüst davransın ve kazandığı kadarıyla yetinsin, hırs yapmasın. Allah sana kısmetini vermişse o müşteri döner dolaşır yine sana gelir” dedi. 

SİNOP’TA YÜZDE 2 KOMİSYON ALINIYOR
Normalde emlak komisyonunda yüzde 3 komisyon alındığını belirten Ahmet Atalay, Sinop için biz bunu yüzde 2’ye düşürdük. Bir ev aldığınızda evi alandan da yüzde 2 alıyoruz evi satandan da yüzde 2 komisyon alıyoruz, tapu masrafları evi alan kişiye ait. Kiralamalarda da bir kira bedeli alıyoruz. Ama bu ekonomik şartlarda insanlar bir dünya masraf etmiş birde emlakçı kira bedeli kadarını alıyor, bizde bu bedeli düşürüyoruz. Bu anlamda tam bir rakam almıyoruz. Ama bazıları bu durumu suiistimal ediyor. 
Eskiden yazın ev alınmaz kışın ev fiyatları düşüyor derdik. Artık kışında ev fiyatları yükseliyor, yazında yükseliyor. Emlakçı camiası olarak ricam dürüst olalım, insanları üzmeyelim, canını yakmayalım. Biz hizmet için burada varız”.  

Bu bir 'Advertorial'dir.
 

Editör: Vitrin Haber