İSTANBUL (AA) - Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, geçen yılki durağanlığın ardından gayrimenkul sektörünün bu yıl canlandığını, özellikle ticari emlak projelerinde hareketlilik gözlendiğini ifade etti.

Bilgiçler Yapı'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgiç, ticari gayrimenkullerin, konut piyasasına göre daha çok ilgi gördüğünü ve yatırımcılar için mali istikrar sağladığını vurguladı.

Yüksek kira getirisi ve lokasyon avantajı sunan ticari gayrimenkullerin, daha fazla rağbet gördüğünün altını çizen Bilgiç, şunları kaydetti:

"Yüksek kira getirisiyle birlikte, yatırımcısına mali istikrar sağlayan ticari gayrimenkuller, lokasyon avantajıyla birlikte, sağlam bir gelir kaynağı durumuna geldi. Enflasyonist ortamlarda güvenli liman olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, artan talep karşısında gün geçtikçe daha değerli hale geliyor. Diğer finansal araçlara kıyasla düşük riskli yatırım olarak gösterilen ticari gayrimenkul yatırımları, hisse senetleri gibi dalgalanan piyasalara göre avantajlı durumda bulunuyor."

Artvin'de 990 dekar tarım arazisini sulayacak gölette su tutuldu Artvin'de 990 dekar tarım arazisini sulayacak gölette su tutuldu

Bilgiç, durağan geçen 2023'ün ardından 2024'ün ticari projelerindeki hareketlilikle başladığını aktararak, "AKTİM Çarşı Ofis projemizde önemli markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Ticaretini hızlandırmak isteyen markalar, yeni ofis ve dükkan arayışlarını sürdürüyor. Yenilenme ihtiyacı ve İstanbul’un merkezine dönüş isteği, projemizde talebe neden oluyor. Müşteri deneyimine yönelik tasarlanan yapılar, hem yabancı yatırımcıyı ticaret için ülkemize yöneltecek hem de yerli yatırımcıların iştahını kabartacak." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: aa