Bu yıl ülkemizde 33.’sü Sinop’ta ise 12.’si düzenlenen ahilik haftası kutlamaları pandemi süreci nedeniyle kısıtlamalı olarak gerçekleştirildi. 

Hafta kapsamında düzenlenmesi planlanan birçok etkinlik Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl gerçekleştirilemezken, kaftan giyme töreni ile yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı olarak seçilen isimlere valilik makamında plaket takdimi yapıldı.

Ticaret il Müdürü Yavuz Selim Aykan ve Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Yüksel beraberindeki 2020 Yılı Ahisi Bülent Altay, Yılın Kalfası Sezai Gül ve Yılın Çırağı Yeldağ Kanat ile birlikte Vali Erol Karaömeroğlu’nu ziyaret etti. Burada konuşan Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Yüksel, ahiliğin dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikim olduğunu söyledi. Bu kültürel zenginliğin ileriki nesillere aktarılmasında, her yıl düzenlenen ahilik haftası programlarının büyük önem taşıdığını belirten Yüksel, pandemi süreci nedeniyle bu yıl bu etkinlikleri gerçekleştiremediklerini ancak önümüzdeki sene etkinlikleri daha coşkulu bir şekilde düzenlemeyi arzu ettiklerini ifade etti. 

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Ahilik kültürünün sevginin, hoşgörünün, dürüstlüğün ve dayanışmanın, helal kazancın en güzel örneğini yıllarca sergilemiş, ticaret ve ahlakı buluşturan bir hayat felsefesi, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu belirterek bu hazineyi en güzel şekilde muhafaza eden esnaflarımıza teşekkür etti. Vali Karaömeroğlu; “ “İnanıyoruz ki sizler esnaflığı en güzel şekilde yapıyor ve başkalarına da örnek oluyorsunuz. Genç kalfa ve çırak kardeşlerim, sizlere verilen bu unvanlar çok önemli payelerdir. Bunu gururla taşıyın, ustalarınızı örnek alın.  Bundan 40 yıl sonra Yılın Ahisi kuşağını sizler kuşanacaksınız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. 

Vali Erol Karaömeroğlu ayrıca 2020 Yılı Ahisi Bülent Altay, Yılın Kalfası Sezai Gül ve Yılın Çırağı Yeldağ Kanat’ı da tebrik etti. 

Ziyaret sonun Vali Erol Karaömeroğlu, 2020 Yılı Ahisi Bülent Altay’a ahilik kaftanını giydirerek, 2020 Yılı Ahisi Bülent Altay, Yılın Kalfası Sezai Gül ve Yılın Çırağı Yeldağ Kanat’a plaket takdiminde bulundu. 


 

Editör: Vitrin Haber