Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Vekili Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Sinop’ta kurulan su ürünleri üretim tesislerine ziyaret etti. 

Beraberindeki Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Melih Er, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tülin Erdem, Samsun İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu, Samsun Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İcabi Çağan, Yakakent İlçe Müdürü Mustafa Kökduman ve müteşebbislerden oluşan heyetle birlikte faaliyete başlamış olan Demirciköy açıklarındaki tesisleri ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Vekili Dr. Mustafa Altuğ, müteşebbislerden bilgi aldı.

Daha sonra Yakakent'e geçen heyet sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda müteşebbislerin talep ve sorunları konuşuldu. 

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Vekili Dr. Mustafa Altuğ, Sinop ilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üretime açılan iki alandaki tüm tesisler kurulduğunda 31 bin ton üretim ve 150 milyon dolar ihracatın hedeflendiği belirtti. Altuğ; “Bu yatırımlar ile en az bin kişi istihdam edilecek. Yine Sagun Aqua firması tarafından Organize Sanayi Bölgesinde Su Ürünleri İşleme Tesisi kurmak için girişimler başladı. Bu tesislerde üretilen iri alabalıklar işlenecek. Bu tesisin tamamlanması durumunda 150 kişiye istihdam sağlanacak ve istihdamda yöre halkına öncelik verilecek” dedi. 
Editör: Vitrin Haber