Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Gündoğdu, oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA
Haydar Gündoğdu, oda tarafından geçtiğimiz günlerde, yerel esnafın haklarının korunması yönelik 'Size veresiye yazan esnafı unutmayın" sloganıyla başlatılan kampanya hakkında tüm Sinop halkından destek istedi. Kampanya kapsamında ayrıca 'Alışverişlerinizi yerel esnaftan yapınız' ve 'Yerel esnaf yok olmasın, esnafına sahip çık!' sloganlarını ön plana çıkarttıklarını söyleyen Başkan Gündoğdu, esnaf ve sanatkârların, ülke genelinde dev market zincirleri ve uluslararası firmaların neredeyse her mahalleye girmesi nedeniyle iflas etme noktasına geldiğini söyledi. Gündoğdu, "Sinop gibi küçük illerin en büyük ekonomik sorunlardan birisi ulusal ve uluslararası işletmelerin yerel esnaf karşısında yüksek rekabet gücü ve yerel küçük esnafın buna karşı direnme gücünün bulunmamasıdır. Yerel esnafın bu konuda desteklenmesi ve ayakta kalması için yöre halkının daha fazla yerel esnaftan alışveriş yapmasının sağlanması gerekiyor" dedi.

DÜĞÜNDE-CENAZEDE HEP BİRLİKTEYİZ
Yerel esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye katkıları olacağı gibi alışveriş yapılana ve yapana da pek çok faydası olacağını kaydeden Haydar Gündoğdu, "Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığımızda, daha fazla para ilimizde tutulmuş olur. Çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan yaparlar. Böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olacaktır.  Üstelik ulusal marketlerden yapılan alışverişlerin Sinop ekonomisine de bir katkısı yok. Akşam olduğu zaman toplanan paralar online olarak merkezlere aktarılıyor ve anında Sinop dışına çıkıyor. Düğünümüzde ve cenazemizde hep birlikte olduğumuz, kimi zaman anahtarımızı, kimi zaman çocuğumuzu emanet ettiğimiz, 'Üzerimde param yok. Sonra veririm olur mu?' diyebildiğimiz yerel esnafımıza tüm halkımızı sahip çıkmaya davet ediyoruz. Lütfen alışverişlerimizi yerel esnaftan yapalım. Tüm Sinoplulardan bu kampanyamıza destek bekliyoruz" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber