Törene Vali Dr. Ahmet Cengiz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Defterdarı M. Emin Narta, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, MÜSİAD Sinop İl Temsilcisi Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rasim Cihan Oğuz, Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Buruk, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vergi mükellefi katıldı.



Yaptığı konuşmada verginin bir anayasa görevi olduğunu belirten İl Defterdarı M. Emin Narta, esprili ve sempatik konuşmasıyla dikkat çekti. Devletin vergisini verenden de vermeyenden de aldığını belirten Narta; "Vergi vermek insanlara zor geliyor belki ama, devletin de görevi vergisini almak. Bu konuda herkesin duyarlılık içinde davranması gerek. Bu yıl 24.'sünü kutladığımız geleneksel Vergi Haftası vesilesiyle, haftanın tüm defterdarlığım çalışanlarına, alışverişlerinde belgesini alan tüm bilinçli tüketicilere, tüm sağduyulu ve kadirşinas mükelleflerimiz ile tüm yurdumuza hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.



Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz de yaptığı konuşmada, verginin önemine değindi. Ödüle layık görülen mükellefleri kutlayan Vali Cengiz, "Kimse zengin işadamı olarak doğmadı. Tüm zorluklara rağmen vergilerini ödeyerek bugün burada ödül almaya hak kazandılar. Devlet çarkının dönmesi, işlemesi için verginin önemi büyük. Tüm kamu hizmetleri için kaynak lazım. Bu kaynağında en büyük kalemini vergiler oluşturuyor. Çalışan, vergi ödeyen vatandaşlarımıza hepimiz minnettarız. Biz kamu görevlilerine önemli bir görev düşüyor. Biz devlet olarak toplanan kaynakların son kuruşuna kadar hesabını vermeye hazır olmak lazım. Bilindiği gibi vergi haftasının amacı, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi politikalarına katılımlarının sağlanması ve idare mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir. Bu yıl 24.sünü kutladığımız Vergi Haftası vesilesiyle tüm vergi mükelleflerine huzur ve güven ortamı içinde bol kazançlar dilerken, Defterdarlık bünyesinde görev yapan personelimizin özverili çalışmalarına teşekkür eder,  sevgi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.



Program, 2011 yılı vergilendirme dönemi gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenlere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesiyle devam etti. Sinop’ta en fazla Kurumlar vergisi ödeyen, Ayancık Orman Ürünleri Sanayi, Sinop Kayapen Plastik Sanayi, Boyabat İmamoğlu Çivi ve Tel San, Dikmen Baysun Su ve Nebati Ürün San. ile en fazla gelir vergisi ödeyen; Rıfat Turgut (Sinop), Yalçın Küçükbaş (Boyabat), Hamdi İhtiyar (Erfelek), İbrahim Çiftçi (Boyabat) ve Neriman Çapkın (Boyabat) ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Program sonunda, Şırnak'a İl Defterdarı olarak atanan Sinop Defterdar Yardımcısı İbrahim Kulaoğlu, Sinop'tan ayrılışı ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Kulaoğlu tüm Sinoplulardan hellalik estedi. Etkinlik yemek ikramı ardından sona erdi. 








Editör: Vitrin Haber