Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, Soysal Güvenlik Haftası kapsamında basın toplantısı düzenledi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, kurum faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. 

SGK VATANDAŞIN EN GÜVENDİĞİ KURUMLAR ARASINDA
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun TÜİK verilerine göre vatandaşların en güvendiği kurumlar arasında dördüncü sırada yer aldığını belirten SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, yapılan araştırmalarda en yüksek güven artışının da SGK’da yaşandığını vurguladı. Ürkmez; “Bildiğiniz gibi Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan haftanın "Sosyal Güvenlik Haftası" olarak kutlanmakta. Özellikle bizim 22 Şubat tarihli haber bültenlerinde ve TÜİK anketlerinde şu anda güvenilirlik sıralamasında SGK olarak dördüncü sıraya yükselmiş bulunmaktayız. Bir önceki yıla göre güvenilirlik oranı yüzde 9,2 puan artış gösterdi. Burada sıralama şöyle belirlenmiş; 2016 yılında 1. Derece yüzde 78,4 ile Ulaştırma hizmetleri, ikinci sırada yüzde 75,7 ile asayiş, üçüncü sırada yüzde 75,4 ile sağlık ve dördüncü sırada ise yüzde 67,9 ile SGK yer alıyor. Bu sıralamada en yüksek artış da SGK’da yaşanmıştır” dedi. 

SOSYAL GÜVENLİK MERKEZLERİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE
Sinop merkeze bağlı iki adet sosyal güvenlik merkezi olduğunu söyleyen SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, bu merkezlerde vatandaşlara kesintisin olarak hizmetlerin verildiğini belirtti. Ürkmez; “Bizim 2 adet Sosyal Güvenlik Merkezimiz var. Bir tanesi Boyabat Sosyal Güvenlik Merkezi diğeri ise Ayancık Sosyal Güvenlik Merkezi. Boyabat aynı zamanda Durağan ve Saraydüzü ilçelerimize hizmet veriyor. Ayancık ise aynı zamanda Türkeli ilçemize hizmet veriyor. Diğer kalan merkez ve 4 ilçeye ise İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet verilmekte. Yurdumuzun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri ve rehberlik sosyal güvenlik merkezleri oluşturulmakta. Ayrıca, SGK’nın E-devlet kapısında 59 uygulaması bulunmakta. Bu özelliği ile de SGK, E-devlet üzerinde en fazla uygulaması bulunan kurum diyebiliriz” diye konuştu.

ALO 170 HATTIMIZDA 910 ÇALIŞANIMIZLA VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ
SGK’nın Türkiye’de 7 merkez zerinden verdiği ALO 170 hattı ile vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını ifade eden SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, merkeze gelen sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Ürkmez; “Vatandaşlarımızın bizlere kolaylıkla ulaşabilmeleri için Çalışma ve Soysal Güvenlik İletişim ALO 170 hattımız var. Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon ve Bayburt olmak üzere 7 merkez üzerinden hizmet veriyor. Bu bölgelerde toplamda 910 çalışanımızla tüm yurt genelinde hizmet veriyoruz. Buraya gelen her türlü bilgi, ilgili birime anında iletiliyor. Bu bilgiler bizlerin ekranına otomatik olarak düşüyor. İlgisine göre birimine iletiliyor ve bu birimler mümkün olan en kısa sürede yapılması gereken hizmeti gerçekleştiriyor. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısı doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak 2017'de Konya'da ilan ettiği "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında değişik tarihlerde ilimizi heyetler geldi. Bununla ilgili bizim özellikle SGK’nın paydaşları olan çeşitli odalarla, işverenlerle, vatandaşlarla birebir temas sağlandı. Bu ziyaretlerimizin hepsi hazırlanan bir rapor ile Sayın Bakanımıza sunuldu” dedi.

31 MAYIS SON TARİH
En önemli gündem maddeleri arasında SGK borç ertelemelerinin olduğunun altını çizen SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, SGK vergi borcu bulunup da ödeme taahhüdünde bulunmuş ancak ödemelerini yapamamış işverenlere çağrıda bulundu. Ürkmez; “Benim en önemli hatırlatmak istediğim nokta borç erteleme. Özellikle, Mayıs ayı sonuna kadar bize müracaat etmiş, gerek tek seferde gerekse taksitli şekilde ödeme taahhüdü ile bize başvurmuş, fakat ilk taksitini veya tamamını 31 Mayıs’a kadar ödeyememiş işverenlerimize sizin vasıtanızla çağrıda bulunmak istiyorum. 31 Mayıs tarihine kadar, özellikle bu ilk taksit veya eğer peşin ödüyorsa da tamamını 31 Mayıs’a kadar ödeyip bu taksitlendirmeden yaralanmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

İl Müdür Yardımcıları, Hakan Yıldırımhan ve Mehmet Baltacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda, SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Editör: Vitrin Haber