Günaydın, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un uygulanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Çıkarılan yasayla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılarak taksitler halinde ödenmesine imkan verildiğini dile getiren Günaydın, düzenlemeyle ilgili şu bilgileri aktardı: "Vergi asıllarının tamamı ile gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarı tahsil edilecek. Gecikme faizi, gecikme zammı, vergi aslına bağlı vergi cezası ve bu vergi cezasının gecikme zammı silinecektir. Ayrıca idari para cezalarında fer'i alacak silinecektir. Usulsüzlük, özel usulsüzlük cezalarında ise yüzde 50'si ödenecek, yüzde 50'si silinecektir." 

Günaydın, düzenlemede, ihtilaflı vergi alacaklarının ise dava aşamasına göre yapılandırıldığını dile getirerek, bu kanunla tanınan vergi ve diğer alacaklarının yapılandırılması hakkından yararlanabilmek için son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu kaydetti. 

Matrah ve vergi artırımı 
Kanunla ayrıca daha önce yapılan bildirmelerde de düzeltme hakkı tanındığını ifade eden Günaydın, matrah ve vergi artırımları için son başvuru tarihinin ise 31 Ağustos olduğunu belirtti. 
Günaydın, yapılan düzenlemede mükelleflere vergi ve diğer borçlarını peşin ve taksitle ödeme kolaylığı da getirildiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Kanunda peşin veya taksitle ödeme seçeneği sunulmakta. Taksit sayıları iki ayda bir olmak üzere 6, 9, 12, 18 taksit olarak belirlenmiştir. Ödemenin peşin yapılması halinde ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek, kapsama giren idari para cezalarından yüzde 25 indirim yapılacak, sadece Yİ-ÜFE'den oluşan alacaktan yüzde 50 indirim yapılacaktır. Defterdarlığımız ve vergi dairelerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmaya her zaman hazırdır. Vatandaşlarımıza 'www.gib.gov.tr' adresinden kredi kartıyla ödeme imkanı da sunulmaktadır."