Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) tarafından iftar programı düzenlendi. 

Sinop Üniversitesi (SÜ) Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde TÜSİYAD Sinop Şube Başkanı Cemalettin Koca'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Genel Başkanı Mustafa Özalp, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Aksoy, Ayancık Belediye Başkanı Ayhen Ergün, İl Müftüsü Mustafa Erkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçalık, Sinop Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, MEMUR-SEN Sinop Başkanı Hasan Tüyüboz, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Yılmaz, Halk Bankası Müdürü Reşit Canik, İHH Sinop Başkanı Avukat Sefa Yalın, KYK İl Müdürü Menderes Dümen ve TÜSİYAD üyesi sanayici ve iş adamları katıldı. 

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK
Okunan ezanla birlikte davetliler iftarını açarken, iftar programı ardından İl Müftüsü Mustafa Erkan tarafından dua yapılarak konuşmalara geçildi. İş Adamı Mustafa Kahramanların sunuculuğunda gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan TÜSİYAD Sinop Şube Başkanı Cemalettin Koca, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konuşmasında İstanbul'da yaşanan terör olayını kınayarak başlayan Cemalettin Koca, ölenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Koca; "TÜSİYAD İstanbul'da kurulan, Sinoplu iş adamlarından müteşekkil bir derneğimiz. Bizde Sinop'tan İstanbul'a bir gönül köprüsü kurmak için yola çıktık. Bu yönde Sinop'ta derneğimizi kurduk. Bundan böyle de birlik ve beraberlik içerisinde bu köprüyü daha da sağlamlaştıracağız. Ben katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum" dedi. 


GÜÇ VE POTANSİYELİMİZİ BU ZAMANA KADAR KULLANAMADIK!
İftar programının ilkini geçen yıl yaptıklarını dile getiren TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp, bu yıl programın ikincisinin yapıldığını söyledi. Sinoplu iş adamlarının İstanbul'da büyük bir potansiyele ve güce sahip olduğunu belirten Mustafa Özalp, bu güç ve potansiyelin Sinop için büyük önem taşıdığını söyledi. İş adamlarının Sinop'ta ve Türkiye çapında sesi duyulmayan bir yapıya sahip olduğunu üzülerek gördüğünü kaydeden Özalp, bunun nedeninin ise derneklerin ve STK'ların yetersiz çalışmalarından kaynaklandığını kaydetti. 

ÜYE SAYIMIZI ARTTIRIYORUZ!
Derneğin üye sayısını sürekli arttırdığını kaydeden Mustafa Özalp, "5 yıldır Sinoplu iş adamlarının envanterini çıkartmaya çalıştık. Şu anda derneğimizin yaklaşık 170 sanayici üyesi var. 50 namzet üye listem var. Yani sadece İstanbul'da üyemiz var diyebiliriz. Gayemiz iş adamlarımızı bir çatı altında toplayarak, Sinop'a nasıl bir katkı sağlayabiliriz, ne yapabilirizi konuşarak bir şeyler yapmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Sinop Şubesinden sonra şimdi İstanbul Anadolu yakasında da şube açıyoruz. Önümüzde ki dönemde 5 şube açmayı planlıyoruz. Ankara, İzmir, Bursa'da da şubelerimiz olacak. Böylece bu kurumun şube ağını ülke geneline yaymak istiyoruz. Ben tüm sanayici ve iş adamlarımızı derneğimize davet ediyorum. Yakında genel kurulumuzu da Sinop'ta yapacağız" diye konuştu.

Program gerçekleştirilen çay sohbeti ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber