TÜSİYAD tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarının bu yılki üçüncü buluşması Sinop'ta yapıldı. 

Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) tarafından İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında yapılan iki iftar buluşmasının ardından bu yılın sonuncu buluşması Sinop'ta gerçekleşti. Yediren Et Restaurant'ta gerçekleştirilen İftar Programı, iş dünyasını ve STK temsilcilerini bir araya getirdi.

Programa TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp, Sinop Şube Başkanı Ayhan Abanoz, Sinop TÜSİYAD üyeleri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri katıldı. 

SİNOP İÇİH TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAK ZORUNDAYIZ
Programda konuşan Sinop Şube Başkanı Ayhan Abanoz, tüm katılımcılara davete icabet ettikleri için teşekkür etti. Abanoz; "Bu manevi atmosferi birlikte yaşamamıza vesile olan Başta Başkanımız Sayın Mustafa Özalp beye teşekkür ediyorum. 

Geçtiğimiz aylarda yapılan olağan genel kurul toplantısı sonucu TÜSİYAD Sinop Şube başkanlığı görevini devralmış bulunmaktayım. Bu kurum çatısı altında bulunmaktan onur duyuyorum. Tabi ki sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 
Genel merkezle her daim iletişim halinde kalarak Sinoplu iş insanlarının sorunlarına çözüm üretmede köprü görevi üstlenmek, Sinop'un kalkınması adına elimizi taşın altına koymak zorundayız.
 Dernekçilik gönül işidir. Bununda bilincinde olarak görevlerden kaçınmadan memleketimize ve insanımıza fayda sağlayacak işlere imza atmanın heyecanını her zaman taşımalıyız. Son yıllarda TÜSİYAD öneli işlere imza atıyor, fakat ne yazık ki derdimiz şu ki; örgütlenme konusunda zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Kamu yararına dernek olmak için atılan adım, üyelerimiz arasında ticaret hacmini arttırmak için kurulan ticaret platformu gibi önemli adımların takipçisi olacak ve daha çok kişiye ulaştırarak bütün üyelerimizin bu oluşumlardan faydalanmasını sağlamak için çok çalışmalıyız. Bugün davetimize katılıp, iftarlarını bizlerle açan tüm değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

TÜSİYAD SİNOP'TA İLK OLACAK 
TÜSİYAD Genel Başkan Mustafa Özalp ise, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarında, ilk olarak İstanbul’da yaşayan Sinoplu iş adamlarıyla iki ayrı etkinlikte bir araya geldiklerini hatırlatarak, son olarak Sinop'taki iş insanlarıyla birlikte iftar açmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. TÜSİYAD’ın iş dünyasına yönelik birçok projeye imza attığını belirten Mustafa Özalp, özellikle Kamu Yararına Dernek olmaya yönelik çalışmalarından bahsederek, TÜSİYAD'ın Sinop'un ilk kamu yararı statüsüne sahip derneği olacağını dile getirdi.

Mustafa Özalp: "Derneğimizin 2019 eylem planı içerisinde, kamu yarına dernek başvurusu projemiz yer alıyor. Bu projemiz üç etaptan oluşuyor. Bunun ilk etabını tamamladık. Derneğimiz denetlendi ve bu denetimden başarıyla geçtik. İkinci aşama olarak proje dosyamız İçişleri Bakanlığına gönderilecek. Sonra ilgili bakanlıkların onayı geldiği anda, Bakanlar Kurulu onayıyla birlikte Kamu Yararına Dernek statüsüne kavuşacağız. Bu yönüyle Sinop'ta ilk kamu yararı statüsüne sahip dernek olacağız" dedi. 

TÜSİYAD TİCARET PLATFORMU KURULDU
TÜSİYAD Ticaret Platformunu kurduklarını anlatan Mustafa Özalp: "Şu anda TÜSİYAD Ticaret Platformumuzu etkinleştirdik. İstanbul'u bu manada tamamladık. Şimdi bu gün de Sinop'ta ki iş adamlarımızı da bu platformun içerisine dahil edeceğiz. Bu platform kapsamında ortak bir whatsapp grubu kurduk. İlerleyen zamanlarda bu platformu farklı iletişim mecralarında da etkinleştireceğiz. İş insanlarımız ihtiyaç olan bir ilanı bu platformda paylaşacak. Bu noktada ilgili iş adamlarımız tedarik için fiyat teklifi verebilecek. Bu ticaret hacmimizi kendi içerimizde arttırmaya yönelik bir çalışma olacak. Sinop'u da bu gün itibariyle ticaret platformu gruplarımıza ekleyeceğiz. İnşallah bu platform sayesinde güzel birliktelikler ve ticari ilişkiler geliştiririz diye umuyoruz" diye konuştu.  

TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp ayrıca, sosyal medya yapılanmasını tamamladıklarını dile getirerek, her ay çıkaracak olan e-dergi çalışmasından bahsetti. Özalp programa katılan tüm davetlilere katılımlarından dolayı da teşekkür etti.

 

Editör: Vitrin Haber