Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) tarafından Titanic Bayrampaşa Oteli’nde gerçekleştirilen İftar Programı, iş dünyasını ve STK temsilcilerini bir araya getirdi. TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona; TÜSİYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri ve TÜSİYAD üyeleri katıldı.

Genel Başkan Mustafa Özalp, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarında, İstanbul’da yaşayan Sinoplu iş adamlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında TÜSİYAD’ın iş dünyasına yönelik birçok projeye imza attığını belirten Özalp, Kamu Yararına Dernek başvurusunda bulunduklarını hatırlattı ve Bakanlıklara ilettikleri projelerden bahsetti.

TURİZM SEKTÖRÜ SİNOP İÇİN ÖNEMLİ
Turizm sektörünün Sinop için önemli bir gelir kaynağı olacağının vurgusunu yapan Özalp, "Hizmet endüstrisi olarak turizm, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir yaratan, döviz ve istihdam sağlayan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, çevreyi koruyan bir konudur. Bu nedenle, dünyada turizme yönelik ilgi artmış, turizmin gösterdiği gelişim birçok ülkeyi bu endüstriye yöneltmiştir. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için turizm, kalkınma yollarından biri, hatta bana sorarsanız Sinop için temel sektör olarak görülmelidir.

YATIRIMCI DESTEKLENMELİ
Yatırımcılar ve halk bilinçlendirilmeli ve devlet eliyle desteklenmeli. Turizm kayıt altında olmalı. Yol haritası iyi belirlenmeli. Özellikle biz STK’lar olarak, yatırımcı teşvikleri konusunda belirleyici bir unsur olmalıyız. Ayrıca Devlet ve yatırımcı arasında köprü görevi görmeliyiz" İfadelerine yer verdi.

İstanbul'da tekrarlanacak olan seçimlere yönelik olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Özalp, "Seçimlerden hem halk olarak hem de iş dünyası olarak yorulduk, ama bizlere düşen birlik beraberlik içerisinde sakin bir şekilde seçim sürecini atlatmaktır" İfadelerine yer verdi.

Editör: Vitrin Haber