İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans, genç yetenekleri finans sektörüne kazandırmaya devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Finans, genç yetenek kazanım programları "We Plus" ve "CORE" ile son 5 yılda önemli yol aldı. We Plus Part Time İşe Alım Programı ile üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencilerini profesyonel hayata hazırlarken, CORE Yeni Mezun İşe Alım Programı ile de üniversiteden yeni mezun genç yetenekleri çekirdekten yetiştirerek bankada istihdam etmeyi amaçlıyor.

Bu yıl CORE Yeni Mezun İşe Alım Programı kapsamında Genel Müdürlük, Bilgi Sistemleri, Teftiş, Ticari ve Perakende Şubeler olmak üzere 5 farklı alanda işe alım gerçekleştirdi.

Geçen aylarda TOP Talent 100 oylaması kapsamında 2022'nin en beğenilen 100 yetenek programından biri seçilen CORE Yeni Mezun İşe Alım Programı’nda genel yetenek değerlendirmesi, yabancı dil testi, mülakat ve vaka çalışmaları gibi farklı değerlendirme aşamalarından oluşan bir işe alım süreci izleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Züleyha Büyükyıldırım, CORE programı ile gençlerin yeni görevlerinde uzmanlaşmalarını sağlayacak teknik bilgi ve beceriyi sunmanın yanı sıra gelişimlerini yetkinlik odaklı eğitimlerle ve çeşitli mentorluk programları ile desteklediklerini kaydetti.

İş hayatına yeni adım atan gençlerin yanında olarak kariyer yolculuklarının çok daha donanımlı bir şekilde başlamalarına vesile olduklarını belirten Büyükyıldırım, şunları kaydetti:

"Bu yolculukta onlara fırsat vererek kendi alanlarındaki potansiyellerini en doğru araçlarla keşfetmelerini sağlıyoruz. Çekirdekten Yetiş söylemiyle 2017 yılında yola çıktığımız CORE Yeni Mezun İşe Alım Programımız ve We Plus Part Time İşe Alım Programımız ile son 5 yılda 700’ün üzerinde genç yeteneği bankamıza ve finans sektörüne kazandırdık.

Tek ekip ruhundan güç alarak en iyisini yapmaya özen gösterdiğimiz bankacılık mesleğini gençlerimize sevdirmek için çok çeşitli araçlarla yeni metodolojiler geliştirmeye devam edeceğiz. Aramıza katılan genç arkadaşlarımızın azmini kutluyor, kariyer yolculularında başarılar diliyoruz."

Kaynak: aa