TÜMSİAD Genel Sekreteri M. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Sinoplu iş adamlarını 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC)’de bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Tümexpo Tümsiad Genel Ticaret Fuarına davet etti. 

Aslen Sinoplu olan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Sekreteri M. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Vitrinhaber Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde bir araya gelen Kapıcıoğlu, TÜMSİAD'ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Sinop'a dönük yapılanma çalışmamız olacak
TÜMSİAD'ın KOBİ'lere yeni açılım ve fırsatlar sunduğunu dile getiren Kapıcıoğlu; "2005 yılında İstanbul merkezli kurulan bir derneğiz. Türkiye'de 56 şubemiz, Avrupa'da 8 ülkede 20'ye yakın şubemiz, yine yurt dışında da 48 ülkede temsilcimiz var. Biz daha çok KOBİ ve nispeten de büyük ölçekli işletmelerle, onların ileriye dönük planlarını, büyümelerine yönelik çalışmalarını destekliyoruz. Bünyemizde her türlü sektörü barındırıyoruz. Türkiye'deki dinamik üye sayımız yaklaşık 10 bin civarında. Avrupa'da 3 bini aşkın üyemiz var. O bakımdan güçlü bir yapıya sahibiz. Sinop'a dönük de yapılanma çalışmalarımız olacak. Sinop gelişen bir şehrimiz. Bizim için de önemli. Sinop'un güçlü olduğu sektörlerde bizim de olmamız gerekiyor" dedi. 

Tümexpo Tümsiad Genel Ticaret Fuarı Bir çok sektörü buluşturacak
Önümüzdeki günlerde İstanbul Kongre Merkezi(ICC)’de bu yıl 3.sünü düzenlenecek olan Tümexpo Tümsiad Genel Ticaret Fuarı hakkında bilgi veren TÜMSİAD Genel Sekreteri M. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Tümexpo Fuarının, makine, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik, inşaat gibi önde gelen sektörlerde faaliyet gösteren firmaları, yabancı firmalar ile bir araya getireceğini söyledi. Projenin Türkiye Ekonomisinin son yıllarda göstermiş olduğu büyüme ve uluslararası ticarete yapmış olduğu katkılar ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta Asya gibi bir çok ülkenin farklı sektörlerinden ziyaretçi ve katılımcıları buluşturan ticari anlamda uluslararası bir platform oluşturacağını dile getiren Kapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi(ICC)’de bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz Tümexpo Tümsiad Genel Ticaret Fuarımız var. ÜMEXPO  fuarının birincisi 2013 yılında İstanbul’da, ikincisi 2014 yılında Gaziantep’te gerçekleştirilmişti. Beklenen ilgiyi karşılamış olan bu organizasyonları bu yıl 3. TÜMEXPO fuarı ile taçlandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayesi ve açılışı ile başlayacak olan TÜMEXPO fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek olan 2. Uluslararası KOBİ Şurası, projemizin iyi temeller üzerine kurulmasına ortam oluşturdu. Yapılacak bu şura G20 içerisine alınmış ve hazine bakanlığının himayesi ile Dünya Bankası ve İslam Bankasının katılımları ile gerçekleşecek dev bir organizasyon.

Aynı zamanda Tümexpo fuar alanının bir bölümü ALLINTECH (All inovation technology) salonu olarak ayrıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve iştirak firmaları, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Tubitak, KOSGEB gibi önemli kurumların desteğini  ve katılımını alan bu proje Türkiye’nin önemli savunma firmalarını, enerji firmaları ve inovasyona yatırım yapan büyük kuruluşlarını bir araya getirecek.

Sinoplu iş adamlarımız davetli
Yine aynı tarihte İstanbul Kongre Merkezinde B1 ve B2 katlarında düzenlediğimiz, WHS (Dünya Helal zirvesi) içerisinde düzenlenen 6. Helalexpo fuarı, Tıp-Eczacılık ve Fıkıh Çalıştayları sayesinde aynı tarihlerde bir çok yerli ve yabancı ticari kuruluş aynı ortamda buluşacak.

Aslında büyük bir ekonomi zirvesine dönüşmüş olan bu organizasyonda Tümexpo Fuarı, Allintech Fuarı, İnovasyon Teknolojileri zirvesi, Helalexpo Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi için Sinop'tan da katılım bekliyoruz" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber