Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında Sinop genelinde 15 proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzalandı. 

Projelerden 12 adedini Kırsal Ekonomik Altyapı, 3 adedini ise Ekonomik Yatırım projeleri oluştururken yatırımcılar ile karşılıklı imza edilen hibe sözleşmeleri gereği projeler 2020 yılı Kasım ayı itibarı ile sonlandırıldı. Proje ödemeleri Bakanlığıma gönderilerek,  tesisler ve makine ekipmanları ise faaliyete geçirildi. 

Hibe sözleşmesi imza töreninde konuşan Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, amaçlarının, doğal kaynakları ve çevreyi koruyarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu söyledi. Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen İl Müdür Vekili Ahmet Tam, bu anlamda gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamanın oldukça önemli olduğunu ifade etti. Tam; “Bakanlığımızca yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında ilimiz genelinde 15 proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzalandı.  Ekonomik Altyapı Projeleri kapsamında Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi alt başlığı adı altında 10 Adet Balya Makinesi, 4 Adet Silaj Makinesi, 1 Adet Yem Karma Makinesi, 1 Adet Yem Kırma Makinesi, 1 Adet Sıvı Gübre Dağıtma Tankeri, 1 Adet Gübre Seperatörü, 1 Adet Gübre Pompası olmak üzere toplam 19 adet makine ekipmana yüzde 50 hibe desteği verilmiş olup, yatırımcılarımıza ödenen hibeye esas proje toplamı 667 bin 950 TL, yatırıcılarımıza ödenen hibe miktarı 333 bin 975 TL'dir.

Ekonomik Yatırımlar kapsamında ise Su Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi alt başlığı adı altında soğuk hava deposu yapımı ile kapasite artırımı ve teknoloji yenileme konusunda 3 projeye yüzde 50 hibe desteği sağlanmıştır. Ekonomik Yatırım projelerinde hibeye esas proje toplamı 4 milyar 727 milyon 272 bin 61 TL olup, yatırımcılarımıza ödenen hibe miktarı 2 milyar 363 milyon 636 bin 305 TL'dir.

Bakanlığımızca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Destekleri, Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi şeklinde iki başlık halinde 21.11.2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanan tebliğ ile devam edecek olup, uygulama rehberinin yayımlanmasını müteakip müracaatlar başlayacaktır” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber