Sinop'ta aylık 450 bin, yıllık ise 5 milyon çiftin üzerinde çorap üretimi ve ihracatıyla il ekonomisine büyük katkı sağlayan Mute Çorap, üçüncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. 

Sinop'ta çorap üretiminde tek olan firma, Almanya başta olmak üzere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD, İngiltere ve Arap ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 25 personelle başladığı üretime üçüncü yılında 63 personelle devam eden firma, hem fabrikayı büyütmek, hem de çalışan sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

3. YIL PASTASI ALKIŞLARLA KESİLDİ
Firma üçüncü yılını fabrikada pandemi nedeniyle kısıtlı şekilde düzenlenen törenle kutladı. Sinopspor'un renklerini taşıyan pasta firma sahibi Resul Topçu tarafından alkışlarla kesildi. Paste kesimi ardından tüm çalışanları üçüncü yılı temsilen '3' şeklinde hazırlanan kurabiyelerden dağıtıldı. 

Memleketi Sinop'tan çalışmak üzere 1990 yılında İstanbul'a gitmesi ardından 2007 yılında kendi firmasını açan ve üç yıl önce de Sinop'a sanayici olarak dönen firma ortaklarından Resul Topçu, Sinop'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

SİNOPLU OLDUĞUM İÇİN MEMLEKETİMİ TERCİH ETTİM
Topçu: "Sinoplu olduğumuz için Sinop'u tercih ettik. Şu anda üçüncü yılımızı kutluyoruz. Burada ürettiğimiz çorapları dış pazara gönderiyoruz. Üç yıl önce 25 kişiydik ve şu anda 63 işçiye ulaştık. Üretimi seviyoruz, memleketimizi seviyoruz. Burada olmaktan kendi memleketimizde böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz" dedi. 
Pandemi süresince hiç ara vermeden çalıştıklarını belirten Resul Topçu, şu ana kadar fabrika bünyesinde pandemi vakasının yaşanmadığına da dikkat çekti. Topçu, zorlu süreçte büyük fedakarlıklarla çalışan tüm personeline teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber