2024 yılı Şubat ayında Sinop’tan yapılan ihracat 3 milyon 395 bin $ olarak açıklandı. Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,3 arttığı görüldü.
Sinop’un 2024 yılı Şubat ayındaki ithalatı ise 852 bin $ ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 152,9 arttı. Şubat ayında İhracatın ithalatı karşılama oranı Sinop’ta yüzde 398,3 oldu.

EN FAZLA İHRACAT “TURUNÇGİLLERİN YETİŞTİRİLMESİ” ÜRÜN GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ
Şubat ayında Sinop’tan gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 769 bin $ ile “Turunçgillerin yetiştirilmesi” ürün grubu bulunuyor. Bu ürün grubunu 716 bin $ ile “Çatal-bıçak takımı, el aletleri ve genel hırdavat malzemeleri imalatı” ve 585 bin $ ile “Balık, kabuklu deniz hayvanları ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması” ürün grubu takip etti. Şubat ayında Sinop’tan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 45 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti.
İthalat ise 44 farklı ürün grubunda gerçekleştirildi. İthalatta ilk üç sırada; 162 bin $ ile “Motor ve türbin imalatı” ürün grubu, 97 bin $ ile “Değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı” grubu ve 94 bin $ ile “Motorlu kara taşıtlarının imalatı” ürün grubu yer aldı.

Zorlu Enerji, abonelerini dijital faturaya geçmeye davet etti Zorlu Enerji, abonelerini dijital faturaya geçmeye davet etti

İHRACATTA İLK SIRADA UKRAYNA YER ALIRKEN, İTHALATTA İLK SIRADA ÇİN YER ALDI
Şubat ayında Sinop’tan 53 farklı ülkeye ihracat yapılmış olup ilk sırada 430 bin $ ile Ukrayna yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 319 bin $ ile Almanya olurken üçüncü sırada 301 bin $ ile Romanya bulunuyor. 

Şubat ayında Sinop’a yapılan ithalatta ise ilk sırada 576 bin $ ile Çin yer alırken Çin’i 97 bin $ ile Libya ve 94 bin $ ile İspanya takip etti. Şubat ayında Sinop’a 24 farklı ülkeden ithalat gerçekleşti.
 

Editör: Vitrin Haber