Ticaret Bakanlığı, TOBB Koordinasyonu ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde,  ''Dış Ticaret Semineri'' gerçekleştirildi.

Sinop’ta dış ticaret ile ilgili kurum yöneticileri ve oda üyelerinin yoğun bir  katılım sağladığı ve 4 saat süren seminerde, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Lale Özkan tarafından İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Ticaret Bakanlığı İhracat Geliştirme Uzmanı Asım Çalış tarafından ise İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim konularında bilgiler sunuldu.

Sinop TSO Genç Girişimciler Kurulu Yöneticilerinin de katılım sağlayıp destek verdiği seminere, İl Ticaret Müdür Vekili Canan Demirbağ, Sinop Gümrük Müdürü Hasan Aydın, İŞKUR İl Müdürü Asaf Çalışır, KOSGEB İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop İl Özel İdare Proje Ofisi Proje Uzmanı Ümit Aydın, Sinop Üniversitesi Ayancık M.Y.O. Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlileri Dr. Günseli Acar, Melek Karabulut ve İsmail Güçlü, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ve çok sayıda oda üyesi katılım sağladı.

AMACIMIZ İHRACAT YAPACAK FİRMA SAYISINI ARTIRMAK
Seminerin açılışında konuşan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş; “Biliyorsunuz artık devir ihracat devri, yakın gelecekte bu konuyu daha da önemsemek durumunda olacağız. İhracata gerekli önem verilerek ihracatla ilgili üyelerin bilgilendirilmesi gerekiyor. Oda olarak dış ticaret konusunda üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. İlimizde ihracat yapacak firma sayımızı arttırmak için bu tür eğitimler çok önemli. Büyümenin de gelişmenin de yolu ihracattan geçiyor” dedi. 
Akbaş seminere katılım sağlayan bakanlık yetkililerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber