Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MDP) kapsamında başvurusu alınan projelerden değerlendirme süreçleri tamamlanarak hibe almaya hak kazanan projeler belli oldu.

Ajansın 26 Kasım 2018 tarihinde ilan ettiği Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Kalkınma Mali Destek Programı (TAG) kapsamında başvurusu alınan projelerin değerlendirilme süreci sonunda toplam 13 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında Sinop Belediyesi’nin “Tarihi Buzhane Binasının Kültür Merkezine Dönüştürülmesi”, Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Müdürlüğü’nün "Karadeniz'in İncisi Sinop'un Hamsilos Koyu'ndaki Gizli Doğal Güzellikler Turistleri Ağırlamaya Hazırlanıyor" ve  Gerze Belediye Başkanlığı’nın “Gerze'nin Turizm Altyapısını Geliştirme” projeleri asil listeden desteklenmeye hak kazandı.

Mali destek programı için başvurusu alınan ve değerlendirme süreçleri sonunda başarılı bulunan ve Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan projeler, KUZKA Yönetim Kurulu’nun 09 Temmuz 2019 tarihli toplantısında ele alınarak onaylandı.

Ajansın mali destek programı kapsamında Kastamonu-Ilgaz Dağı Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin “Kastamonu Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi Kafeterya Yapımı”, Kastamonu İli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “Kastamonu Kent Müzesi”, Kastamonu İli Daday İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın “Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi”, İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “İnebolu Türk Ocağı Binası İstiklal Yolu Müzesi”, Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Müdürlüğü’nün “Küre Dağları Milli Parkı Projesi”, Pınarbaşı Belediyesi’nin “Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi”, "Tarım ve Orman Bakanlığı X. Bölge Müdürlüğü’nün "Karadeniz'in İncisi Sinop'un Hamsilos Koyu'ndaki Gizli Doğal Güzellikler Turistleri Ağırlamaya Hazırlanıyor" projesi, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın “Çankırı Tarihi Kent Merkezinin Korunması ve Turizme Kazandırılması”, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Çankırı Kent Merkezinin Turizm Cazibe Alanı Haline Getirilmesi”, Sinop Belediyesi’nin “Tarihi Buzhane Binasının Kültür Merkezine Dönüştürülmesi”, Çerkeş Belediyesi’nin “Işıklar Konağının Restorasyon ve Tefrişinin Yapılarak Yerli ve Yabancı Turistlerin Hizmetine Sunulması” ve Gerze Belediye Başkanlığı’nın “Gerze'nin Turizm Altyapısını Geliştirme” projeleri asil listeden desteklenmeye hak kazanırken, Azdavay Belediye Başkanlığı’nın “Doğa Turizminde Marka: Azdavay Suğla Yaylası Projesi” ise yedek listeden desteklenmeye hak kazandı.

Başarılı olarak desteklenmeye hak kazanan projelerin yer aldığı detaylı asil ve yedek liste ile sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleri için hazırlanan bilgi notu, sözleşmede sunulacak evraklara ilişkin şablon ve örneklere Ajansın internet sitesi www.kuzka.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. 
 

Editör: Vitrin Haber