Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, Sinop'ta kadınlara yönelik mantar üretimiyle ilgili önemli bir projeye imza atmak üzere olduklarını dile getirdi. 

KAMUYLA İLGİLİ GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULDU
Sinop'ta kadınların ekonomik hayatta var olma potansiyelinin Türkiye'nin bir çok ilinden çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Salim Akbaş: "Kümeleşme yöntemiyle kadınların ticari ve üretim alanında daha yukarılara gitmesini sağlamak için tarımsal desteklemeyle alakalı bir projemiz var. Kamuyla ilgili teşebbüs ve girişimlerimizde bulunduk. Hazineye ait bir arazi üzerinde mantar yetiştiriciliğini Sinop'ta kadınlarımız üzerinden yapmayı planlıyoruz. Bu bir hibe programı ama, bu programla birlikte üretimin çeşitlenebileceğine inandığımız bir proje. 

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Bu gerçekleşirse Türkiye'de ilk olacak. Çünkü birden fazla kadını bu işin içerisine sokacağız ve burada patronların tamamı kadın olacak. Bu yola girerken, yapamazsınız diyenlerin sayısı, yapabilirsiniz diyenlerden çok fazla. Biz onları utandırmanın peşindeyiz. Ben kadınların özverili çalışmalarına inanıyorum" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber