SİAD Genel Başkanı Mukadder Yıldırım, dernek çalışmaları ve her Ramazan gerçekleştirdikleri yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Koronavirüs sürecinde üyeleriyle her ne kadar aralarında mesafe olsa da, gönül gönüle ve daha kenetlenmiş vaziyette yürümeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Yıldırım: "SİAD olarak üyelerimizle ve Sinoplu hemşehrilerimizle bu kötü günlerimizde de her zamankinden daha fazla iç içe ve gönül gönüleyiz. Birbirimizi arayıp soruyoruz. Yetişebildiğimiz noktalarda da en azından dostluk kurduğumuz insanlarla da yardımlaşmaya devam ediyoruz. İnsanlık adına, memleket ve ülkemiz adına gönül gönüle yürümeyi sürdürüyoruz. Öncelikle ülkemiz ve dünyada Covit-19 virüsüyle ilgili ciddi bir ekonomik ve sağlık sıkıntısı yaşıyoruz. Dolayısıyla öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Hasta olan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

DOĞDUĞUMUZ YERİ UNUTMADIK
Doydukları yerdeyken, doğdukları yeri hiç bir zaman unutmadıklarını kaydeden Mukadder Yıldırım: "SİAD başkanı olarak SİAD ailemle birlikte ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Doyduğumuz topraklardan, doğduğumuz topraklara 'Bin Hanede Bin Ramazan' olarak başlattığımız bir kampanyamız var. İş adamlarımız ve hayırseverlerimizle birlikte bu yıl da gerçekleştirdik çok şükür. 4 yıldır Rafet Orhan başkanımızın başkanlığında başlattığımız bu yardım kampanyasını, her türlü olumsuzluklara rağmen başarmanın onurunu yaşıyoruz. Yüce Rabbim yardım yapan tüm kardeşlerimin yardımlarını makamında kabul eylesin. Gerçekten insan duygulanıyor. Baktığımız zaman Sinoplu iş adamlarımız, hayırseverlerimiz bu yardımı yapmakta adeta yarışıyor. Böyle sıkıntılı bir dönemde bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Açıklamasında kampanyadan haberdar oldukları halde destek olmayan bazı iş adamlarına da sitem eden SİAD Genel Başkanı Mukadder Yıldırım, "Ama birazda serzenişte bulunmak istiyorum. Gerçekten Sinoplu çok değerli iş adamlarımız var. Bu kampanyaya onlardan fazla destek göremedik ne yazık ki. Tabi ki hepsine aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu işe el verenlerde var, memleketleri için her faaliyete koşanların yanında, bu işi kabul etmeyenlerde var. Sinop'ta ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bu yardımlara çok ihtiyacı var. Diğer iş adamlarımıza da Allah bu tür yardımları nasip eder inşallah. Mutlaka yapıyorlardır ama ben daha duyarlı olmalarını isterdim" ifadelerini kullandı.  
Bu yıl ihtiyaç sahipleri için hazırlanan bin 150 koli yardımın Türk Kızılayı Sinop Şubesi kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Mukadder Yıldırım, Sinop ve tüm ilçelerine yardımların eşit şekilde ulaştırılacağını sözlerine ekledi.
 

Editör: Gülay Yıldırım Kavak