Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar ve Euro'larınızı bozdurun" çağrısına Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Sinop'ta da destek veren bazı iş adamları, işyerlerinde çeşitli kampanyalar başlattı. Sinoplu terlik üreticisi Şaban Can fazla değil, sadece 100 dolarını bozdurup makbuzunu getirene 2 çift ev botu verecekleri taahhüdünde bulundu. 

EV BOTLARINIZ BİZDEN
Binlerce dolar değil, sadece 100 dolar bozdurana ürettiği bay ve bayan ev botlarından 2 çift hediye etme sözü veren Şaban Can, "Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünerek, biz de bu kampanyaya destek istedik. Bir zamanlar bazı insanlar sosyal paylaşım sitelerinde kafasına buz dökerek birbirlerine meydan okuyorlardı. Bende buradan Sinoplu sanayici ve iş adamlarına sesleniyorum. Haydi gelin hep beraber, sanayiciler olarak birbirimize meydan okuyarak bu kampanyada yarışalım. Sadece 100 dolarını bozdurana iki çift ev botunu hediye olarak veriyoruz. 100 dolar bozdurduğuna dair makbuzuyla bize gelen vatandaşlarımız, üretim yerimizde kendileri seçecekleri modellerden iki çift hediye edeceğiz. Erkek, bayan terliği fark etmez, istediğinizi seçebilirler. 

DOLARLA ALIŞVERİŞİN ÇOK ZARARINI GÖRDÜK
Biz bütün ham maddemizi bu zamana kadar dolarla aldık. Zarar ettik ve büyük sıkıntılar çektik. Biz firma olarak büyük firmalarla çalıyoruz. Önceden anlaştığımız firmalara ürün yaparken, aldığımız ham maddeye her geçen gün gelen dolar bazlı sürpriz zamlarla büyük zararlar ediyoruz. Biz artık zarar etmek istemiyoruz. Türk lirasıyla çalışmak istiyoruz. Artık tamamen millileşmemiz gerekiyor. 

KİMSENİN KÖLESİ OLMAK İSTEMİYORUZ
Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu milli kampanyaya destek vermek hepimizin boynumuzun borcu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz artık kimsenin kölesi olmak istemiyoruz. Artık dolar düşmeye başlıyor. Bence tüm vatandaşlarımız çok geç kalmadan dolarlarınızı bozdursun ve Türk ekonomisine destek olsun. Dolarınızı bozdurun, ev botlarınız da bizden olsun" diye konuştu. 


 
Editör: Vitrin Haber