Gerze ilçesinde üniversite mezunu genç girişimci Serkan Duru, kendi işini kurarak istiridye mantarı üretmeye başladı. 4 ton kompost ile üretimine start veren Duru, ilk hasadını alarak Sinop ve Gerze ilçesindeki halk pazarında satışa sundu. Kısa sürede ismini duyuran genç üretici İstanbul'daki Sinopularada istiridye mantarı göndermeye başladı. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
İstiridye mantarının bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir besin kaynağı olduğunu belirten Serkan Duru, mantar türünün kolesterol seviyesini de düşürdüğünü dile getirdi. Serkan Duru: "Tek başına pişirilerek bir yemek halinde de tüketilen istiridye mantarı, lezzet katması için salata, çorba ve birçok farklı yemeğe de eklenebiliyor. Her yönüyle önemli bir lezzet olan istiridye mantarı, değişik yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen istiridye mantarının sunduğu sağlık olanakları sebebiyle de oldukça fazla tercih ediliyor. Örneğin istiridye mantarı kolesterol seviyesini düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu mantar türü doğal bir antioksidan kaynağı. Ayrıca beyin sağlığını olumlu etkilerken kilo vermede de oldukça etkili" dedi.

Serkan Duru, yaptığı üretim ile günlük olarak Sinoplulara taze ve kaliteli mantar sunmayı hedeflediğini sözlerine ekledi. 

Editör: Vitrin Haber