Almanya‘nın başkentindeki Berlin Büyükelçiliğinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Sinop heyeti, Almanya‘daki işadamlarına "Sinop‘a yatırım yapın" çağrısında bulundu. 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Almanya`nın başkenti Berlin`de düzenlenen toplantıda TR82 Bölgesi`ne bağlı olan Sinop, Kastamonu ve Çankırı illeri için yatırım imkânları anlatıldı. Berlin Büyükelçiliği toplantı salonunda kendisi de Sinoplu olan Ticaret Müşaviri Mehmet Azgın öncülüğünde yapılan toplantıya Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı CHP`li Baki Ergül, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile kendisi de Sinop-Türkelili olan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan katılarak yatırımcıları teşvikler konusunda bilginlendirdiler.  

ASİDER Başkan Yardımcıları Yüksel Aslan ve Erdal Altuntaş ile bazı delegelerin de hazır bulunduğu toplantıya Sinoplu yatırımcıların yanısıra Berlin İşadamları Derneği yetkilileri de katılarak teşvikler hakkında bilgi aldılar. Vali Çetinkaya, işadamalarına seslenerek Sinop ve Boyabat Organize Sanayi Bölgelesi`nin (OSB) yatırıma hazır olduğunu belirterek "Sinop OSB`nin daha üçte biri boş. Boyabat`ı yeni açtık. Yaptığınız yatırımlarda Sinop için büyük devlet teşvikleri var. Bunlardan ilk önce sizlerin yararlanmasını isterim“ dedi. Turizmin en parlak sektörlerden biri olduğunu belirten Vali „Sinop, özellikle yaz aylarında nüfusunun 5 katı tursit çekiyor. Konaklamada çok açık var. Sinop`a oteller yapmanızı tavsiye ederim“ dedi. Belediye Başkanı Baki Ergül ise „Sinop`a yatırım yatın. Sinop çok yakında turizimde Antalya gibi olacaktır. Siz hemşerilerimizin önden gitmesini istiyoruz ve imkanı olanların Sinop`a yatırım yapmalarını tavsiye ederim. Sinop, Afrika gibi keşfedilmeyi bekliyor. Yeni imar planlarıyla yeni yerler açılacak. Korucuk, Osmaniye gibi 4 köyümüzü belediyeye bağladık. Buralar önümüzdeki yıllarda çok gelişecek“ dedi. Başkan Ergül nükleer santral gelirse Sinop`da turizmin biteceğini de belirterek "Sinop`un geleceği turizm ve eğitimdedir. Nükleer santral başka yere de kurulabilir“ dedi.  

Erol Derici ise yurt yapılması yönünde tavsiyede bulunarak „Üniversite öğrenci sayısı her yıl artıyor. Yurt için ihtiyaç çok ve hibelerden yararlanın“ çağrısı yaptı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise yaptıkları yatırımları ve fabrikaları örnek göstererek, Messi ve Ronaldo`nun çoraplarının bile Çankırı`da üretildiğini dikkat çekti ve Çankırı`nın yatırımlar için çok elverişli bir konumda olduğunu söyledi. Daha sonra Sinoplu işadamları ve yatırım yapmak isteyenler, yetkililere sorular sorarak yatırım şartları ve eksiklikler hakkında bilgi aldılar. Asider adına konuşan Yüksel Aslan ise Sinop’da Asider adına ceviz ağaçları dikmek için yer talebinde bulunurken, öğrenci yurdu yapmak için de girişimlerde bulunabileceklerini söyledi.