Merkezi İstanbul'da olan ve geçtiğimiz hafta sonu Sinop'ta törenle şubesini açan SİAD, Sinop'un iş dünyası ve dernek çalışmalarına katkıda bulunanları düzenlenen görkemli bir programla ödüllendirdi. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen yemekli programda konuşan SİAD Başkanı Rafet Orhan, davete icabet eden tüm katılımcılara teşekkür etti. 

EN ÖNEMLİSİ MARKALAŞABİLMEK
Törende konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, markalaşmanın önemine değindi.

Maviş: "Bir il tarihi kültürü ve medeniyet mirasıyla birlikte, ürettikleriyle de anılır. Kestanesiyle, Erfelek’imiz, Ayancık’ımız ve Türkeli’miz, pirinciyle Durağan, Boyabat’ımız ve Saraydüzü’müz, nokuluyla, mantısıyla, balığıyla Sinop'umuz anılıyor. Ancak bu yeniçağ ve yeni dönemde daha vizyoner şeylere, elimizdeki değerleri markalaştırmaya ihtiyacımız var. Bizim kestanemiz Türkiye'de üretilen kestanenin yüzde 7'sini karşılıyor. Lezzet olarak baktığımızda Aydın'da, Bursa'da, Ege ve Marmara'da üretilen kestanelerden kıyas kabul etmeyecek şekilde daha lezzetli bir kestaneye sahibiz. Ama bunu işlememiz ve markalaştırmamız lazım. Sadece toplandığı andaki değeri ile değil de, daha da değer katarak satabileceğimiz bir şeyler eklememiz lazım. Bunları konuşmamız lazım. Bizim iş adamları derneklerimiz ile birlikte bunları yapmamız lazım. Bunlara hep birlikte bunların üzerine odaklanmamız ve kafa yormamız lazım. Sinop kabuğunu kırabilirse, marka şehirlerin arasına girebilirse, bundan hepimiz kazanırız. Tam da burada iş adamlarımıza, akademisyenlerimize, üniversitelerimize, belediyemize ve siyasetçilerimize büyük önemli roller düşüyor" dedi. 

TOKMAK'TAN BERABERLİK MESAJI
Sinop için birlik ve beraberlik mesajı veren MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak’ta konuşmasında: "SİAD'ımızın Sinop şubesini birlik ve beraberlik içerisinde açtık. MÜSİAD'ımıza çok yakın bir yerde açılışı yapılan şubenin hayırlı olmasını diliyorum. SİAD güzel organizasyonlar ve hizmetler yapıyor. Bu hizmetlerin devamını diliyorum. El birliği ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

PLAKETLER SAHİBİNİ BULDU
Daha sonra AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı adına Sabri Açıköz, MÜSİAD Sinop Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen ile bazı basın mensuplarına Sinop iş dünyası ve SİAD'a verdikleri katkıdan dolayı teşekkür plaketi verildi. 

ÖZŞAHİN PLAKETİNİ BAŞKAN ORHAN'DAN ALDI
Vitrinhaber Gazetesi kurucusu Sinoplu Gazeteci Serhat Özşahin'e plaketini SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan verdi. Özşahin plaketini ekip arkadaşlarıyla birlikte aldı. Rafet Orhan’a ve tüm yönetimine teşekkür eden Özşahin, SİAD'ın çalışmalarını daha öncesinde olduğu gibi bundan sonra da zevkle takip edeceklerini belirterek, SİAD yönetimine başarılar diledi. 

Programa: AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, 25. Dönem Milletvekili ve MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Cengiz Tokmak, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emin Kuru, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, CHP Durağan İlçe Başkanı ve Gazeteci Mustafa Eker, STK temsilcileri, basın mensupları ve SİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Editör: Vitrin Haber