Sınırlı Sorumlu Sinop Kadın Emeğini Kalındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen törenle açıldı.

Sinop Belediyesi tarafından eski yaşlılar evi yanında kadınlara tahsis edilen alanda açılışı yapılan kooperatifin kurdelesini Erol Karaömeroğlu ve Eşi Filiz Karaömeroğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve eşi Canan Karadeniz, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kooperatif Başkanı Funda Akalın ve kooperatif üyeleri ile birlikte kesti.

Törende bir konuşma Yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, kooperatifin Sinop’a hayırlı olmasını diledi. Karadeniz; “Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Açılışını yapacağımız Sinop Kadın Emeğini Kalındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu emekler çok iyi yerlere gelecek” dedi.

TÜM İLÇELERİMİZE KADIN KOOPERATİFİ KURMAYI PLANLIYORUZ
Törende daha sonra söz alan Vali Erol Karaömeroğlu, tüm ilçelere kadın kooperatifi kurmayı planladıklarını söyledi. Karaömeroğlu; “8 Mart tarihi Kadın kooperatifimizin açılışını yapmak için seçilebilecek en güzel tarih. Bu anlamlı oluşumun Sinop’a kazandırılmasında emeği geçen herkese şahsım ve tüm Sinoplular adına teşekkür ediyorum. İnşallah her ilçemizde bir kadın kooperatifi kurma yönünde bir hedefimi var.  Bu hedef doğrultusunda da hızla çalışıyoruz” diye konuştu.

SİNOPLU KADINLAR TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ KADINLARIDIR
İstatistiklere göre Sinoplu kadınların Türkiye’nin en güçlü kadınları olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Barış Ayhan, açılışı yapılan kooperatifin de bu gücün bir göstergesi olduğunu ifade etti. Ayhan; “Bildiğiniz gibi istatistiklere göre Sinop kadınları Türkiye’nin en güçlü kadınları. Bu güçlerini her geçen gün tüm dünyaya ispat ediyorlar. Bugün de bunlardan bir tanesini yaşıyoruz. Sinop’un ilk kadın kooperatifini hep birlikte hayata geçirdik. bu değerli faaliyetin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sınırlı Sorumlu Sinop Kadın Emeğini Kalındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Funda Akalın da kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Sınırlı Sorumlu Sinop Kadın Emeğini Kalındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin açılış kurdelesi kesildi. Törende daha sonra katılımcılar kooperatifte yer alan ürünlerin sergilendiği standları gezdi. 


 

Editör: Vitrin Haber