Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen tarafından karşılanan Rektör Dalgın, derneğin çok amaçlı salonunda yönetim kurulu ve Genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. 

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sırasında konuşan Sinop MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, MÜSİAD olarak 3 yıldır Sinop'ta önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Gökmen, kamu-özel sektör iş birliğinin en güzel örneğini, Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda verdiklerini hatırlattı. Gökmen burada, mahkum ve dışarıdan sivil işçilerle birlikte 150 kişinin istihdam edildiği bir tekstil fabrikası kurduklarını belirterek, böylece il istihdamına katkı sağladıklarını vurguladı. 

SİNOP'A 2 BİN KİŞİLİK YURT
Kredi Yurtlar Kurulu ile protokolünü yaptıkları bin kişişik yurttan bahseden Gökmen, "Sinop'ta arsa oluşturmak gerçekten çok zorlu bir süreç. Hamdolsun bu süreci tamamladık. Geçtiğimiz hafta yazılarımız çıktı. Biz kapasiteyi arttırmaya yönelik çalışma başlattık. Amacımız bin kişilik kapasiteyi iki katına çıkartmak. İnşaallah 2017 Hazirana kadar 2 bin kişilik yurdumuzu ilimize kazandıracağız. Bu memlekette bir çivi çakmaya niyeti olan herkese rehberlik etmeye, yardımcı olmaya MÜSİAD olarak devam edeceğiz" dedi. 

SİNOP'TA ARAP TURİZM ZİRVESİ
MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop'un iki aya sıkışmış turizm anlayışından kurtulması için, farklı segmentlerde turist çekilebimesi noktasında, özellikle Arap turizminden Sinop'un da pastadan pay alması için çalışma başladıklarını dile getirdi. Gökmen, Nisan ayının ikinci haftasında 30 turizm acentesi, Mayıs ayında da 200 ve Eylül ayında da yine 30 kişilik acente grubunun Sinop'ta ağırlayarak körfez ülkelerindeki turizm potansiyelinin bölgeye kaydırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

EN AZ 6-7 BİN KİŞİLİK YURDA İHTİYACIMIZ VAR
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'da konuşmasında, üniversite olarak STK'lara büyük önem verdiklerini, bu noktada MÜSİAD'ın yerinin de farklı olduğunu söyledi. Sinop'ta en büyük problemlerinin yurt sıkıntısı olduğunu dile getiren Rektör Dalgın şunları söyledi; "Malum diğer illerde olduğu gibi Sinop'ta da üniversite en büyük kamu kuruluşlarından bir tanesi. Dolayısıyla şehirde katalizör görevi yapar. Dolayısıyla bir herkesten katkı bekler, herkese katkı sağlarız. Diğer taraftan yine MÜSİAD Sinop Başkanımızın gayretlerini takdirle izliyoruz. Sinop gibi nüfusu az küçük bir ilde takdire şayan güzel işler yapılıyor. Bizim birinci problemimiz yurt sıkıntısı. MÜSİAD'ın da buna el atmış olması özellikle bizi mutlu ediyor. Bunu her ortamda söylüyoruz. Kapasiteyi arttırma düşüncesi gerçekten yerinde bir düşünce. Şu anda ilçelerimizle birlikte 7 bin 835 öğrencimiz var. 4 bin tanesi ilçelerde. Seneye bu gün 9 bin 500 öğrenci hedefliyoruz. Yeni programlar açıyoruz. Mevcut programların kapasitesini arttırıyoruz. Dolayısıyla 4 bin 800 kadar yeni öğrenci alacağız. Gidenleri de hesaba katarsak en az 2 bin yeni öğrenci. Hedefimiz 3 yıl sonra 15 bin öğrenci. Yani 3 yıl sonra sadece il merkezinde 10 bin öğrencimiz olacak. Onun için en az 6-7 bin öğrencilik yurda ihtiyaç var. Bu manada MÜSİAD'ın yurt konusuna el atması oldukça sevindirici" diye konuştu. 

Rektör Nihat Dalgın, konuşmasının ardından Genç MÜSİAD üyelerinin sorularını cevaplayarak onlarla çay sohbetinde bulundu. Program sonunda ziyaretin anısına Genç MÜSİAD Başkanı Halit Tuna Açıköz tarafından Rektön Dalgın'a gemi maketi hediye edildi.


 
Editör: Vitrin Haber