Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri Pazar günü Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı. 

DERİCİ MECLİSE GİRDİ
Seçimde, odaya kayıtlı ve oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 560 seçmen, 12 meslek grubu için oy kullandı. Seçimlerde: 4 dönemdir başkanlık görevini sürdüren Erol Derici'nin aday gösterdiği Salim Akbaş'ın mavi listesi ile iş adamı Sedat Sever'in kırmızı listeleri yarıştı. Her iki aday kendi gruplarından seçilmeyi başardı. Çıkan sonuca göre: başkanlığı, kendi çıkarttığı aday Salim Akbaş'a devredecek olan Erol Derici'nin ise Turizm grubunda sandıktan çıkamadığı, mimar ve mühendislerin yer aldığı 11. gruptan meclise girdiği öğrenildi.  

27 KİŞİLİK SİNOP TSO MECLİSİ 

Mavi Listeyle Meclise Girenler: Berrin Keskin, Burhanettin Atıcı, Ercan Güner, Osman Yücel, Cenk Akça, Mehmet Yüksel, Sabri Açıköz, Ahmet Soysal, Sedat Çınar, Osman Mızraklı, Ali Özdemir, Timur Aydemir, Mert Kanal, Salim Akbaş, Erol Derici 
Kırmızı Listeyle Meclise Girenler: Kazım Taşkan, Engin Yaman, İbrahim Asal, Süleyman Yazıcı, Şener Çöl, Yaşar Altuntaş, Sedat Sever, Tunay Orhan, Aydoğan Bilik, Şerafettin Özcan, Mustafa Denizci, Eyüp Özdemir.

MECLİS KENDİ ARASINDA BAŞKANI SEÇECEK
Seçim sonrası 12 meslek grubunun yer aldığı 27 üyeli meclisin 15'ini Salim Akbaş alırken, rakip grup ise meclis üyelerinin 12'sini aldı. Seçim sonuçlarının resmileşmesi ardından önümüzdeki hafta organ seçimleri ve başkan seçimi yapılacak.
Seçim sonucuna göre: Salim Akbaş'ın başkanlığına kesin gözle bakılıyor.


 
Editör: Vitrin Haber