Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop'ta sokak hayvanlarına yönelik başlatılan 'Empati' projesine oda olarak destek verdiklerini açıkladı. TSO Başkanı Salim Akbaş, Sinop'ta yaşayan tüm fertlerin projeye destek vermesini istedi.   

Salim Akbaş açıklamasında şunları söyledi: "İlimizde sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak amacıyla odamız üyesi PolesieTR Oyuncak Fabrikasının öncülüğünde bir proje başlatıldı. Projenin adı ‘Empati’. Projeyle Sinop’ta bulunan sokak hayvanlarının sorunlarının tespiti ve bu sorunlara yönelik çözüm üretilmesi planlanıyor. 

BİZ TSO OLARAK PROJEYE DESTEK VERİYORUZ
Projeyi anlatmak için sokak hayvanları ifadesini kullanıyoruz ama aslında biz bu canlılara 'Can Dostları' demenin daha uygun olduğunu düşünüyor ve bunu kullanıyoruz. Bu projede kimler var? Valilik ve resmi kurumlar, Sinop Belediyesi var. Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği var. Gönüllüler var. Tabi Sinop Ticaret Sanayi Odası olarak bizler varız.

FABRİKALARA VE TÜM İŞ YERLERİNE ÇAĞRI
Özellikle biz oda olarak bizim üyemiz olan işyerlerinin, özellikle de işçi çalıştırıp, çalışanına yemek hizmeti veren fabrikalarımızın yemek artıklarını çöp olarak görmemelerini, bunları ayrı bir kaplarda, bidonlarda biriktirmelerini rica ediyoruz. Daha sonra bu artıklar gönüllü ve görevliler tarafından alınarak 'Can Dostlarımıza' mama ve yemek olarak işlenecek ve verilecek.

Organize Sanayi Bölgemizde 50 ile 350 arasında işçi çalıştıran üyemiz işyerleri var. Bunlar en az bir öğün yemek veriyor çalışanlarına. Bu fabrikalardan artan yemekleri istiyoruz. Bu gönüllük hareketine birçok üyemiz katılıyor ve katılmaya devam edecek.

Yine şehrimizde bulunan lokanta, fırın, kasap, kafe, pastane, otel gibi işletmeler de bu projenin içinde yer alıyor. Bu projenin birde tanıtım logosu var. Can dostlarımızın ayağı (PATİSİ) bu projenin logosu. Bu logo sticker halinde projeyi destekleyen işletmelerin camlarına görünür şekilde yapıştırılacak. Belki hayvan sever kişilerde alışverişlerinde belki bu işletmeleri tercih edecek. 
Bu proje kapsamında EMPATİ logolu sticker taşıyan ürünlerin satışından elde edilecek gelirlerde olacak. Bu projenin mimarlarından olan Polesie TR Oyuncak Firması en çok satılan 4-5 oyuncağına bu sticker yapıştırarak satacak ve satışın yüzde 5’ini bu projeye aktaracak. Benzer desteğin ilimizde ki birçok işletme tarafından yapılacağına inanıyorum.

BARINAĞIN İHTİYAÇLARI BİR BİR GİDERİLİYOR
Bu projenin en önemli ayağında Sinop Belediyesi var. Belediyeye ait Sokak Hayvanları Barınağı bu proje kapsamında rehabilite edilmeye başlandı. İhtiyaç duyulan karantina alanları ilave ediliyor. Barınağın ihtiyacı olan soğutucu, kıyma makinası, karıştırıcılar ve diğer araç gereçler barınağa getirildi. Eksiklikler gideriliyor. Sinop olarak, Sinoplu olarak bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, kedisi ile köpeği ile ağacı ile kuşu ile tüm canlılara ait olduğunu ifade ediyoruz.

4 EKİM'DE HAYVAN BARINAĞINDA BULUŞALIM
Bildiğiniz gibi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. 4 Ekim Pazar günü Saat 11.00 de tüm hayvan sever dostlarımızı Sinop Belediyesine ait 'Can Dostlarımızın' barınağına gelmesini rica ediyoruz. 4 Ekim tarihinde revize edilen barınağı ve yeni alınan makinaların düğmesine basmak için biz oradayız. Herkesi bekliyoruz. Son olarak; bu projenin fikir babası ve etkin gayretli çalışması nedeniyle Polesie TR Firmasının Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt’a teşekkür ediyorum. 15 Ekim 1978'de UNESCO evinde ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel bildirgesinden 1. ve 2. maddesini hatırlatmak istiyorum. Madde 1- Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğar ve aynı var olmak hakkına sahiptir. Madde 2-Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir tür hayvan olan insan, öbür hayvanları yok edemez, bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez, bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. Bütün hayvanların insanlarca gözetilme, bakılma ve korunma hakları vardır.

Editör: Vitrin Haber