Sinop'ta Belarus-Türk ortaklığında 5,5 milyon dolarlık yatırımla kurularak açılışı yapılan ve 72 ülkeye oyuncak ihraç eden Polesie Oyuncak Fabrikası, 19-22 Mart 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı için gün sayıyor. TÜYAP ve Oyuncakçılar Derneğinin (OYDER) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan fuara 9 ülkeden 90’a yakın firma katılacak.

ZENGİN BİR KOLEKSİYONLA KATILIYORUZ
Fuar öncesi değerlendirmelerde bulunan fabrikanın Belaruslu ortağı Uladzimir Kivaka, fuara çok zengin bir oyuncak koleksiyonuyla katılacaklarını söyledi. Fuarda çok büyük bir katılım beklediklerini belirten Kivaka: "Fuara çok ciddi yoğunlukta müşteri bekliyoruz. Çünkü ciddi bir iletişime girdik. Polesie ilk defa böle bir pazara girdi ve böyle büyük bir fuara katılıyor. 

Çok sayıda davetiye gönderdik. Sadece Türkiye içerisinde değil, Afrika, ve Avrupa ülkelerinde davetiyelerimiz dağıtıldı. Türkiye'de de çok ciddi miktarda davetiye dağıtımı gerçekleştirdik. O yönüyle de çok yoğun bir ziyaretçi ve talep bekliyoruz. Fuara büyük miktarda oyuncak koleksiyonu götürüyoruz. Türkiye'de üretilenin çok çok üzerinde bir koleksiyon. Bu koleksiyonumuzu fuarda sergileyeceğiz. 

Ürünlerimize çok büyük bir talep var. Bu talebin nedenlerinden biri de bu ürünlerin bir çoğunun Türkiye'de üretilmiyor olması. Dolayısıyla gördüğümüz kadarıyla ciddi bir talep var" dedi. 

HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR
Polesie Türkiye Yatırım Danışmanı ve Temsilcisi Taner Dinçkurt ise fuar hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Dinçkurt: "Fuara gerçekten çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Organizasyona en kapsamlı katılan firma biziz diye düşünüyorum. Büyük bir başarı elde edeceğimiz kanaatindeyim. Güzel ve kapsamlı bir fuar olacak" diye konuştu.

FİRMA DÜNYACA ÜNLÜ LİSANSLI ÜRÜNLERİ ÜRETECEK
Bu arada Polesie TR, Sinop'ta dünyaca ünlü lisanslı oyuncakları üretecek. Konuyla ilgili gerekli anlaşmaların imzalandığını belirten Uladzimir Kivaka: "Bunu ilk defa açıklıyoruz. Şu anda dünyanın en büyük lisansı ürünleri de çok kısa zamanda üretmeye başlayacağız. Bu firmaların çoğunun lisans anlaşmaları tamamlandı. Bunların üretimini burada gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber