Sinop'ta Belarus-Türk ortaklığında 5,5 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve 72 ülkeye oyuncak ihraç eden oyuncak fabrikası dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı tamamen yerli imkanlarla yeni bir maske üretti. Üretimin gerçekleştiği ilk andan itibaren yeni nesil koruyucu maskeye yurt içinden olduğu kadar dünya genelinden bir çok ülkeden de talep yağmaya başladı. 

Fabrika, yüzün tamamını koruyan ve temizlendikten sonra tekrar kullanabilme özelliği olan maskeyi ihraç etmeyi planlıyor. "Covidur" markasıyla pazara giren Polesie TR'nin Üretim Genel Müdürü İbrahim Keskin ürün hakkında bilgi verdi. Ürünün tamamen yerli olduğunu kaydeden Keskin; "Tamamen yerli tasarım ve üretim olan Covidur  maske, şu anda üretilen en dayanıklı yüz koruma maskesidir. Diğer siperliklerin tamamında başın üst ve yanları açıkta iken Covidur'da çene altı hariç her yer  kapalıdır.  Bu da tam koruma sağlar. Covidur'un özelliği gözlük ve siperlik bir arada olup, ağızdan ve burundan rahatça nefes alınabilecek bir alana sahip olmasıdır. Kırılmaz ve parçalanmaz yapısı ile uzun zaman kullanılabilir.

Salgının başladığı ilk andan itibaren en etkili bulaşma türlerinden biri elin yüze temasıdır. Covidur'da bunu yapmak çok zordur. Günlük yaşamda rahatlıkla kullanılabilen Covidur, yıkanabilir ve uygun ürünle dezenfekte edilebilir. Covidur uluslararası kuruluşlardan  sertifakalıdır.  Sağlık Bakanlığı izinli bir kuruluşta üretilmektedir. Antifog malzemesi içeren Covidur, buğu kesme özelliğine sahiptir. Burundan nefes verildiğinde kendi kendini kurutur. Duyma engellilerin rahatlıkla kullanabileceği Covidur, şeffaf yapısı gereği dudak okumaya müsaittir. Çeşitli renklerde üretilebilen Covidur,  hayatınıza renk katar. Bu zor günlerde en yakın dostunuz ve virüslerle aranızdaki set olur" dedi.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN 3D YAZICILARLA DİZAYN EDİLDİ 
Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Ozan Bala ise yaptığı açıklamada, “Ürettiğimiz maskenin dizaynı ve patenti tamamen tarafımıza aittir. Bu maskenin dizaynını 3D yazıcılarda endüstri mühendisleri tarafından uzun uğraşlar sonunda oluşturduk. Çok kaliteli ham maddeler ve sertifikalı ürünler kullanılmakta. Üretimini yaptığımız maske sağlığa uygun maskedir. Bu maske günümüzde hepimizin başında dert olan korona virüse karşı üretildi. Tam olarak yüze koruma sağlamakta. Gözü, kulağı, yüzü komple olarak kapatmakta ve bu sayede teması önlemekte" dedi.

GÜNDE YAKLAŞIK 10 BİN ADET ÜRETİYORUZ
Bala, günlük 8 ila 10 bin adet maske üretimi yaptıklarını belirterek, “Ek kalıplarımız gelecek. Kalıplar geldiğinde üretim sayımız çok daha fazla olacak. Şu anda üretim sayımız 8 ila 10 bin civarında. Sadece numune gönderimi yaptık. İnsanlar bu maske ile tanışacak. Yurt içi ve yurt dışı planlarımızda önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Diğer ülkelerden ciddi oranda sipariş alıyoruz. İhracat yasağının kalkmasıyla birlikte onların da taleplerine cevap veriyor olacağız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber