Toplantıya ev sahipliği yapan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantılarının şu ana kadar çok verimli geçtiğini söyledi.

 Bugüne kadar sorunları birlikte tartışmak, masaya yatırmak amacıyla sektör temsilcileri ile geniş katılımlı olarak bir araya gelinemediğini belirten Akbaş, "Yeni dönemle birlikte sektör temsilcilerine gitmek yerine hepsini odamıza davet ederek sorunları birlikte paylaşmak, çözüm önerileri oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Tüm sektörlere ulaşarak bunu başardık." dedi.

Dördüncüsü yapılan sektör toplantılarının nitelik açısından çok iyi geçtiğini dile getiren Akbaş, şöyle konuştu:"Yaptığımız sektör toplantılarında önemli sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. Örneğin imalat sektörünün iş gücü bulamaması ile ilgili sorunun ne olduğunu dışarıdan baktığımızda göremiyorduk. Kentte nitelikli veya niteliksiz genç iş gücü yok. Olanlarda belli işletmeler arasında paylaştırılmış.
Biz bunu nasıl çözeriz, sorunun asıl kaynağı ne olabilir diye düşündüğümüzde bunun gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Ayrıca yapılan toplantıların sonunda Sinop’un lokomotif sektörünü belirleyeceğiz. Bu kentin gerçek sektörünün ne olduğunu tespit edeceğiz." 

 
Editör: Vitrin Haber