Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan Ramazan pidesinin fiyatı belirlendi. Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu bu yıl Ramazan pidelerinin gramajına göre 1,5 ve 3 TL'den satılacağını açıkladı.  

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, fırıncılardan aldıkları fiyat teklifini değerlendirerek Sinop Esnaf Odaları Birliği'ne sunduklarını, fiyatın birlik tarafından kabul edildiğini söyledi.  
Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel'de, Sinop'ta fırıncılardan gelen 200 gram Ramazan pidesinin 1,5 lira olmasına yönelik teklifi makul bulduklarını ve tarifenin onaylandığı kaydetti. Yüksel buna göre 200 gram Ramazan pidesinin 1,5 TL, 400 gram Ramazan pidesinin ise 3 TL olarak belirlendiğini açıkladı. 

FIRINLARI TEKLİ PİDE İÇİN UYARDIK
Mehmet Yüksel: "Fırınlara özellikle tekli pide yapmaları konusunda uyarıda bulunduk. Çünkü tek yaşayan vatandaşlarımız da var. 3 TL'ye alacağı pideyi 3-4 gün bitiremiyor. Bu da israfa neden oluyor. Tekli pide almak isteyen birçok vatandaşımız olabiliyor. 'Tekli pide yapılma zorunluluğu var' diye fırıncılarımıza not düştük. Zaten biz fiyat tarifesi verirken tekli pide tarifesi üzerinden veriyoruz. Mesela fırıncılarımız 400 gram pideden bin adet yapıyorsa, 200 tane de tekli pide yapsın. Bu vatandaşımız için de kolaylık olacak ve ihtiyaca cevap verecektir" diye konuştu.   

Mehmet Yüksel, tüm Sinoplulara hayırlı Ramazanlar diledi.  
 

Editör: Vitrin Haber