Sinop'ta olumsuz hava şartları nedeniyle avcılığı azalan palamudun tane fiyatı 27 TL'yi aştı.

Balıkçıların hava şartları nedeniyle denize sınırlı açılabildiğini belirten Sinop Abalı Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, bu nedenle palamut avcılığında son günlerde büyük oranda düşüş yaşandığını dile getirdi.

Ömer Tuncer, "Deniz suyu sıcaklığı halen mevsim normallerinin üzerinde. Ayrıca bölgede zaman zaman sert rüzgarlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu da avcılığı olumsuz etkiliyor" dedi.

Tuncer, palamut avcılığının bölgede yavaş yavaş sona ermeye başladığını vurgulayarak şunları kaydetti: "İki aylık süreye bakıldığında, beklendiği gibi bir palamut avcılığı yaşandı. Bazı dönemler bol miktarda avlandı ve yüzümüzü güldürdü ancak son günlerde ağlara takılan palamut miktarında azalma var. Bu azalmada tabii hava şartları önemli bir etken. İlerleyen süreçte de palamut avının çok yüksek miktarlarda olmasını beklemiyoruz."  

Tuncer, av sezonunun kalan bölümünde umutlarını artık hamsiye bağladıklarını sözlerine ekledi.

PALAMUT SEZONU KAPATIYOR, BALIKÇI HAMSİDEN UMUTLU
Balıkçı İbrahim Gündoğdu ise hava şartlarının tezgahlara yansıdığını söyledi. Gündoğdu, "Tezgahta geçen hafta 15 liraya sattığımız palamutlar, şu an 27,5 TL. Palamutlar yaklaşık olarak 800 ile 900 gram civarı geliyor. Palamutta biraz azalma var ancak yine de sezon devam ediyor. Bundan sonra Palamut için bir bolluk beklemiyoruz" diye konuştu. 

Hamsinin de yavaş yavaş çıkmaya başladığını belirten Gündoğdu, "Hamsinin bol olacağı konusunda umutluyuz. Şu an tezgahlarda mezgit 25 TL, levrek ve çinekop 60 TL'den satılıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber