Sinop'un tanınan esnaflarından Ahmet Kavazak, örnek bir kampanyaya imza attı. Kavazak, kırmızı listede yer alan Sinop'ta müşteriye kapalı olan restoran ve kafelerin ayakta kalabilmesi için "Şimdi öde sonra ye" kampanyası başlattı. 
İlk olarak Ahmet Baysan'ın işletmecisi olduğu mekana eşiyle birlikte daha sonra gitmek üzere rezerve yaptırarak seçtiği menünün ücretini ödeyen Kavazak, iki ayrı mekana daha ödeme yaptı. 
Esnafın zor günler yaşadığını belirten Ahmet Kavazak, herkesi bu zor süreçte esnafın yanında olmaya davet etti. 

ASLINDA BU BİR İMECE USULÜ
Kavazak, "Aslında bu eskilerden hatırladığımız imece usulü. Bunu bu uygulamayla yaşatmayı ve hatırlatmayı istedim. Tabi asıl amacım normalde gittiğimiz esnaf dostumuza ön ödeme yaparak esnafımıza bir nebze katkı sağlamak. Mekan açılınca ailemle gidip yemeğimi yiyeceğim. Biz toplum olarak, yazılı olmayan gelenek göreneklerimizle bir arada yaşayan bir toplumuz. Bu her toplumda olan bir durum değil. Bu süreç bir şekilde atlatılacak. 

ASKIDA EKMEK GİBİ DÜŞÜNÜN
Birbirinize destek olmalıyız. Esnaf olarak bende zor durumdayım ama, kapalı mekanlar bizden daha zor durumda. Bunu askıda ekmek gibi düşünelim. Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Bu ekonomik sıkıntıları hep birlikte çözeriz. Asıl önemli olan birbirimize olan sevgimizi, saygımızı, hoşgörümüzü kaybetmeyelim" dedi. 
Kavazak'ın başlattığı kampanyanın memnuniyet verici olduğunu belirten mekan sahibi Ahmet Baysan'da, kampanyanın büyüyerek her yere yayılmasını dilediğini söyledi.
 

Editör: Vitrin Haber