Kısa çalışma ödeneği korona virüsü salgınıyla birlikte çalışma süresi en az 1/3 oranında azalan ya da tamamen duran işyerlerinde zor duruma düşen iş verenler ve çalışanlar için can simidi olacak. Sinop İŞKUR İl Müdürü Asaf Çalışır, kısa çalışma ödeneği uygulaması kapsamında Sinop'ta yapılan başvuruları değerlendirdi. 

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Sinop'ta bu kapsamda yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydeden Asaf Çalışır, "Korona virüs nedeniyle küresel düzeyde yaşanan salgına karşı ulusal düzeyde tüm kamu kurum ve kuruluşları yoğun mücadele vermektedir. Bu süreçten etkilenen, çalışma süresi en az 1/3 oranında azalan ya da tamamen duran iş yerlerinde, istihdamın korunması için Kurumumuzca Kısa Çalışma Ödeneğiyle işveren ve çalışanlarımıza destek verilmektedir.

850 İŞVEREN 5 BİN 324 İŞÇİ İÇİN BAŞVURU YAPTI
İşverenlerimizce yapılan 850 kısa çalışma talebi İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından mesai merhumu gözetilmeden en kısa sürede tamamlanmıştır. Söz konusu 850 işverenimizde çalışan 5 bin 324 işçimizin ödemeleri oluşturulmuştur. Çalışanlarımızın ödemelerini hızlı şekilde alabilmeleri için www.iskur.gov.tr adresinden İBAN numarasının güncellenmesi veya İBAN girişi yaparak, PTT Banka gitmeden istedikleri bankadan ödemelerini alabileceklerdir. İşverenlerimize ve çalışanlarımıza hayırlı ramazanlar dileriz.

Editör: Vitrin Haber