Haydar Gündoğdu, mahalle/semt pazar yerlerinde giyim, oyuncak, züccaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlamanın, Pazartesi günü itibariyle kaldırılmasının hem vatandaşları hem de pazarcı esnafını memnun ettiğini söyledi.

Pazar yasağının kaldırılmasının hem ramazan bayramının yaklaşması, hem de vatandaşın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydeden Oda Başkanı Haydar Gündoğdu, hem esnaflara hem de müşterilere hijyen konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Gündoğdu: “Bilindiği gibi Covid-19 tehlikesi henüz geçmiş değil. Pazarlarımız açılacak ama hem esnafımdan hem de müşterilerimizden talebimiz var. Öncelikle Sosyal mesafeyi korusunlar. Maskesiz olarak pazara girmesinler. Müşterilerimiz eski alışkanlıklarını bırakarak ürünleri tek tek elden geçirmeden, eldiven kullanarak seçmelerini öneriyorum. Hem kendi sağlıkları hem de çalışanların sağlıklarını düşünerek hijyen kurallarına tamamen uysunlar" dedi. 

Pazarcı esnafı Adnan Karakaya ise kararın oydukça sevindirici olduğunu söyledi. Yaşanan süreçten en fazla pazarcı esnafının etkilendiğini belirten Adnan Karakaya, tekrar Sinop halkıyla buluşmanın mutlulğunu yaşadıklarını kaydetti.

Editör: Vitrin Haber