Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2. Cadde No: 14’de Defne Pelet ürünleri işi yaptığını belirten Necati Öztaş, uygulamanın kendisine kasıtlı olarak yapıldığı söyledi.

Yapılan uygulamayla ülke ekonomisine 4 ayda 2 milyon 500 bin zarar verildiğini belirten Öztaş: "Bir sanayicinin elektriği kesilemez. Şirketimin elektrik borcu yok. Defne yaprağı borcum yok. 3. Şahıslara şirketimin borcu yok. Şirketim 26 yıllık, haram yemeyi bilmem, çıkarcı değilim. Haksızlık karşısında susmam mümkün değil. Bu yapılanın hukuki bir yanı yok. Kılıf uyduruyorlar. Biz abonelik için tekrar müracaatta bulunduk. Fakat bizim aboneliğimizi yapmadılar. Elimizdeki yapraklar çürümek üzere. Bunları biz işleyemezsek çürüyecekler. Yazık. Biz günde 7 ton, belki daha da fazla defne yaprağı işleyebiliriz. Önümüzde 120 günlük bir sezon var. 120 günde 840 ton yaprak işlenebilir. Bu 840 ton yaprağın 100 ton kadarını kuru yaprak bin 200 kilosundan da defne yapra- ğının uçucu yağını yapabiliriz. Dolayısıyla burada büyük bir ekonomi kaybı var. 100 ton defne yaprağının ihracatçı için değeri en az 2 milyon lira. bin 200 kilogram defne yaprağının uçucu yağının ise ekonomik değeri en az 500 bin lira. Toplam 2 buçuk milyon liralık ülke ekonomisine zararı var. Bu yönetici insanların umurunda değil. Bize ceza vermeye kalkıyorlar. Aslında bize değil bu işten para kazanan 600 kişiye, köylüye ceza veriyorlar. İşçisine ihracatçısına ve ülke ekonomisine ceza veriyorlar" dedi. 

OSB  BAŞKANINDAN YALANLAMA
Konuyla ilgili bilgi veren Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Kaya ise, Öztaş'ın sosyal medya ve basın aracılığı ile algı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Fabrika sahibinin Osman Yüksek olarak görüldüğünü ve Yüksek’in kendilerine yaptığı yazılı başvuru neticesinde elektriğin kesildiğini kaydeden Kurtuluş Kaya: "Söz konusu iş yeri OSB’de, 110 Ada üzerinde bulunmaktadır. Bu iş yerinin tüm kayıtları Osman Yüksek adına görülmektedir. Bahsedilen iş yerinin elektriği, Osman Yüksek’e ait olup, kendisinin OSB yönetimimize başvurması sonucu kesilmiştir.

ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞILIYOR
Kayıtlarımıza göre, muhatabımız Osman Yüksek olup, sosyal medya ve basın üzerinden algı oluşturmaya çalışan Necati Öztaş isimli kişinin her hangi bir muhataplığı söz konusu değildir. Elektrik faturası Osman Yüksek adına kesiliyor. Yani Necati Öztaş'ın da asıl muhatabı Osman Yüksek'tir. Bu tür kavgalara bizlerin alet edilmesi son derece yanlıştır" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber