Dünyayı tehdit eden salgın hastalık koronavirüs nedeniyle Sinop'ta esnaflara maske dağıtılıyor. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından günde 3 ila 5 bin arası dağıtılan maske sayısında şu ana kadar 20 bine ulaşıldı. 

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Gürsel Öz, dağıtılan her bir paketin içerisinde 10'ar adet maske olduğunu belirterek, dağıtımların süreceğini söyledi. 

Gürsel Öz: “Esnafımız çok kişiyle muhatap oluyor. Bu da büyük risk oluşturuyor. Bizim gibi kitle örgütleri de tabiatıyla kendi faaliyet alanındaki ilerde yaşayanları da korumak durumunda. Bizde gücümüzün yettiği kadar Sinoph'taki tüm esnafımıza 10'ar adet maske dağıtmaya karar verdik. 1 Nisan itibarıyla tüm esnafımıza her gün ortalama 3 ila 5 bin adet arası maske dağıtıyoruz. Tüm bakkallarımızı ve küçük esnaflarımıza maskeleri dağıttık. Bunun dışında taksi duraklarına ve dolmuşçulara maske dağıtımı da yaptık. Sinop’ta açık olan her işletmelere girerek maske dağıttık. İnsanların bir arada bulunduğu ortamları steril hale getirmeye çalışıyoruz. Burada amaç sadece kendimin hastalığı taşımam değil, karşımdaki esnafımı ve Sinop’u korumak. Çünkü bizler kitle örgütleriyiz. Tabi ki de öncelikli hedeflerimiz var. Esnafımızın ve Sinopumuzun sağlığını korumak zorundayız. Onlarla birlikte sağlıcakla daha güzel günlere gitmek bizim için daha çok önemli. Maske dağıtma işlemimiz devam ediyor ve edecek. Gücümüz yettiğince her türlü yardımı yapıyoruz. Bir paketin içerisinde 10 adet maske var. Bir maske tek kullanımlık çünkü bize göre daha steril oluyor“ dedi.

TÜM İŞ YERLERİ DEZENFEKTE EDİLECEK
Başkan Öz ayrıca, tüm esnaflara ait iş yerlerinin ve araçların dezenfekte etmeye başlayacaklarını söyledi. Bu konuda tüm ekipmanların hazırlandığını kaydeden Öz: "Bu kapsamda Sinop'ta faaliyet gösteren tüm iş yerlerini dezenfekte edeceğiz. Bizim gibi kitle örgütleri asli görevlerinin yanında bu gibi toplumsal olaylarda da esnafına, üyesine ve halkının yanında olmalı diye düşünüyoruz" diye konuştu.   

Editör: Vitrin Haber