Sinop Bakkallar odası Başkanı Sezgin Çilingiroğlu yaptığı açıklamada zincir marketlerle, diğer esnaflar arasında ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Çilingioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sinop genelinde bulunan ulusal market ve diğer adıyla zincir marketler ürün sevkiyatlarında trafiği engelleyecek şekilde ürün sevkiyatı yapıyor, yoları kapatıyorlar ve kaldırımları işgal ediyorlar. 

Yol kenarlarına tabela, palet gibi unsurları koyarak araçları dükkanların önüne park ettirmiyorlar. Biz Bakkallar odası olarak defalarca yetkili kurum ve kuruluşlara şikayette bulunmamıza rağmen hiç bir önlem alınmıyor. Sinop bu konuda sahipsiz maalesef. Ama trafik polisi arkadaşlar söz konusu yerel esnaf olunca görevini çok iyi yapıyor. Toptancılarımız aynı işi yaparken ağır cezalara maruz kalıyor. Odamıza bu konuda onlarca şikayet gelmekte. Ben bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum. Lütfen ayrım yapmayın görevinizi yapın. 
Zaten ruhsat verilmeyecek ne kadar yer varsa hiç bir araştırma inceleme yapılmaksızın hepsine ruhsat veriliyor. Belediye Başkanlığına yaptığımız müracaatlara kanun gereği ruhsat vermek zorundayız deniyor. Millet vekillerimiz gittiğimizde de Belediye Başkanlığının ruhsat işlerini sonuçlandırdığı gibi söylemlerle karşılaşıyoruz. Esnafımız zaten zor nefes alıyor. Dikkat ederseniz bakkal demiyorum, esnaf diyorum. Çünkü bu ulusal zincir marketler sadece bakkalları değil tüm esnafımızı perişan etmektedir" dedi. 

Editör: Vitrin Haber