Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, plastikten mamul üretiminde Sinop'un “Bölgesel Teşvik” kapsamına alınmasının il ekonomine büyük katma değer sağlayacağını söyledi. 

Bunun yeni yatırımlara imkan sağlayacağını düşündüklerini dile getiren Akbaş, "Sinop ilimiz kalkınmada öncelikli illerden olup, bir kısım teşviklerden yararlanmaktadır. Ancak ilimiz, plastikten mamul üretimi 'Bölgesel Teşvikten' yararlanamamaktadır. İlimiz plastik mamul ihracatında; 2017 yılında 39 bin ABD Doları, 2018 yılında 53 bin ABD Doları, 2019 yılında 254 bin ABD Doları ve 2020 yılında 4 milyon ABD Doları, ihracat rakamları yakalanmıştır.

2020 yılında ki ihracat rakamının yaklaşık 16 kat artmasının sebebi, Belarus-Türkiye ortaklı bir firmaya özel statü ile bölgesel teşvikten yararlanma imkanı verilmesi ile ilimizde yatırım yapmasıdır. Bu bilgiler ışığında Sinop ilimizin plastikten mamul üretiminin 'Bölgesel Teşvik' kapsamına alınması, mevcut firmaların kapasite artırımına gideceği gibi, yeni yatırımlara imkan sağlayacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber