Oyuncakların serbest dolaşıma giriş işlemlerinin Sinop Gümrük Müdürlüğü'nde yapılabilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, kararın Sinop ekonomisi için çok büyük olumlu etkilerinin olacağını söyledi. Bu noktada Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ile diğer tüm ilgililere teşekkür eden Dr. Nazım Maviş, gümrüğün Sinop'a oyuncak üretimi konusunda cazibe merkezi yapacağını belirterek; "Konuya ilişkin başlattığımız çalışmalar neticesinde Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümrük Genel Tebliği'nde (Gümrük İşlemleri) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Biliyorsunuz Sinop'ta daha önce büyük bir oyuncak fabrikası ilimize kazandırıldı. İki tane daha oyuncak fabrikası Sinop'umuzda yatırım yapmak istiyor. Onların önünü açabilmemiz için sayın bakanımızdan Sinop'a oyuncak ihtisas gümrüğü kurulması talebimizi iletmiştik. Geçen hafta sayın bakanımız beni aradı. Sinop'a pazartesi günü oyuncak ihtisas gümrüğünün kurulmasına yönelik talimat yazısını imzalayacağını, hayırlı olmasını dilemişti. Kendilerine ilgileri için çok teşekkür ediyoruz.  

İŞLEMLER SİNOP GÜMRÜĞÜNDEN YAPILABİLECEK
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile oyuncakların serbest dolaşıma giriş işlemleri, Sinop Gümrük Müdürlüğü de yapabilecek. Buna göre; yurt dışından alınan parçalar direkt gelebileceğinden Sinop'ta üretim bandı ve montaj kuracak firmalar parça beklememiş olacak. Böylece Sinop oyuncak üretim firmaları için cazibe merkezi haline gelecek. Birçok firmanın üretim noktasında Sinop'u tercih edeceğini düşünüyoruz. Bu karar, Sinop ekonomisi ve istihdamı için ilimize gerçekten büyük bir ivme ve katma değer sağlayacak. Bu noktadan hareketle oyuncak sektöründeki sanayicimizi Sinop'a davet ediyoruz" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber