Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, bir haber sitesinde şubeye ait hizmet binasının kirasının ödenmediğine dair çıkan haberi yaptığı açıklamayla yalanladı. 

Yapılan haber ile ilgili gerekli yasal haklarını kullanacaklarını belirten Yılmaz Öz, "Kamuoyunun gerçekleri bilmesi ve doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. 

Öncelikle SİAD kira borcu bulunmamakta olup, ekte dükkan sahibimizin kendi el yazısı ve  ıslak imzası ile bunu teyit eden belgesini sizlerle paylaşıyoruz.
 SİAD için bu asılsız haberlerin ve algı oluşturma çalışmalarının neden yapıldığını biliyoruz. SİAD çalışmalarından rahatsız olanların memlekete 5 kuruşluk katkısı olmayanların 5 milyon TL projeleri, yapılan çalışmaları anlamasını beklemiyoruz. 

Sinoplu İş Adamları Derneği 1995 yılında kurulan ve yaptığı faaliyetler ve projelerle Sinop ve Sinoplu için çok önemli projelere imza atan Sinop’un Sinoplunun en önemli sivil toplum örgütlerinden biridir.
 SİAD genel merkez ve SİAD Sinop şubemiz, kurduğumuz 2018 yılından beri bu şube ile Sinop’ta faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sinop tarihinde ilk kez 2 adet iş adamları fuarı yapan, sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atan ve Sinoplu iş adamlarının buluşma noktasına haline gelen önemli bir kurumdur. Sinop için son 4 yılda yapılan iş ve projelerin ekonomik değeri 5 milyon TL’nin eski para ile 5 trilyonun üzerindedir. Bunu görmek isteyenler bizi arayabilir yada internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımıza girerek görebilirler.


Ayrıca sözde haberde SİAD projelerinin hayal olduğu gibi bir yargıda bulunulmuş ki; daha yeni son dönemde 2 iş adamı arkadaşımız derneğimiz bünyesinde Sinop’ta arsa ve yerlerini alarak yatırım yapmak için girişimlere başlamıştır. SİAD olarak ne Sinop’tan ne de projelerimizden vazgeçmiş değiliz vazgeçmeyeceğiz. Elimizden geldiğince memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. 
Bu bilgiler ışığında sözde haber yaptığını belirterek SİAD’a iftira atmaya çalışan algı yaratmaya çalışanları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Konu ile ilgili yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla bu açıklamayı kamuoyu ile paylaşıyor Genel Başkanımız Sayın Turgay Öztürk önderliğinde SİAD olarak genel merkezimiz ve Sinop Şubesi olarak Sinop için hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor herkese en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." 

Öte yandan: SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk ile eski genel başkanlar Rafet Orhan ve Mukadder Yıldırım'da birer açıklama yayınlayarak iddiayı yalanladı.

Editör: Vitrin Haber