Merkezi İstanbul'da bulunan Sinoplu İşadamları Derneği'nin (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kadrosu, Sinop Şubesi üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. SİAD Sinop Şubesinin İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) yeni yerinde gerçekleşen programda Genel Başkan Turgay Öztürk, önemli açıklamalar ve müjdelerde bulundu. SİAD'a yeni katılan üyelere rozetleri ise düzenlenen törenle takıldı.

SİNOP İÇİN 3 MİLYONLUK YATIRIM PLANIMIZ HAZIR 
Başkan Turgay Öztürk programda yaptığı konuşmada, Sinoplu gençlerin il dışına çıkmalarını önlemeye yönelik Sinop'ta fabrika açmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Bunun için 3 milyon TL'lik bir yatırım planın hazır olduğunu açıklayan SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, "Bugün burada yönetimimizle bir yatırım planlaması kararı verdik. Şu anda aramızda bulunan genel merkez yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kendi öz kaynaklarımızdan 3 milyon liralık bir yatırım planı oluşturmuş bulunmaktayız. Genel merkez olarak bu yatırımı, Sinop'ta yapma kararı aldık. Bunu ilk defa paylaşmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah planlamalarımız arasında; olursa 2, olamazsa mutlaka 1 fabrika açarak Sinop'a bir istihdam sağlamak yer alıyor. Bu projemiz ile Sinoplu gençlerimizin şehir dışına çıkmasını engelleme çalışmasını başlatmış olacağız. Burada temel amacımız, illa bir işletme açmak değil. Memleketimiz benim için çok kıymetli ve arkadaşlarım için de çok önemli. Gençlerimize ne sağlayabiliriz? Gençlerimizin şehir dışına çıkmasını nasıl engelleyebiliriz? Burada o gençlerimizden şehrimize nasıl katma değer sağlayabiliriz?. Şehrimizde olan başka diğer gençlerimize nasıl örnek oluruz?. Ayrıca farklı STK'lara nasıl örnek teşkil ederiz? şeklinde, bu çalışmanın yayılmasıyla ilgili bir fon oluşturduk. Çeşitli alanlarda Sinop'a çeşitli yardımlar yapmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Aslında bunların çok da PİAR'ını yapmıyoruz. Sinop'un geleceğini, Sinop'un halkını biraz daha Sinop'ta tutmaya yönelik yatırım planı yapıyoruz. İşin özü biz kolları sıvadık" diye konuştu. 

SİNOP KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL!
Sinop'un ve Sinoplu'nun kimsenin tekelinde olmadığını belirten Başkan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Sinop'un sadece bir kaç kişiden ibaret olmadığını, Sinoplu'nun birilerinin tekelinde olmadığını, hep beraber inşallah göstereceğiz. Şube hususuna gelince. Malumunuz sular bulanmadan durulmaz. Bizlerinde yaşamış olduğu ufak tefek problemler hasıl olabilir. Bizim parolamız şöyle; biz geçmişte kalmayı geride kalmak olarak sayıyoruz. Geleceğe daha hızlı hareket etmek için, değişime entegre olmayı planlıyoruz. Şu anda bu masanın etrafında olan dostlarımız bu değişimin fiilen bir parçasıdır. Tam da bu sebeple bizler Sinoplu iş Adamları Şubesinin güçlenmesini, İstanbul genel merkezde olduğu gibi Sinop'un da üye sayısının artarak kaliteli ve nitelikli işler yapmasını planlamaktayız"

TİCARET HACMİMİZİ SİNOP İLE PARALİZE ETMEK İSTİYORUZ
İl dışında yaşayan Sinoplu iş insanları ile Sinop'taki iş insanları arasında köprü olmak istediklerini belirten Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk, "Yakaladığımız ticaret hacmini Sinop'taki şubemizle de paralize etmek istiyoruz. Bu zamana kadar ilgili köprü oluşturulamamış. İstiyoruz ki İstanbul ile Sinop'u köprüleştirelim. Birçok ülkeye ihracat yapan arkadaşlarımız var. Aramızda fabrikaları olan, sanayisi olan arkadaşlarımız var. Ankara ve İstanbul'da fabrikaları olan arkadaşlarımız var. Neden Sinop'ta da olmasın?. Aynı arkadaşlarımız Sinop'ta da paralel bir şekilde Sinop'taki iş adamlarımızla çalışmalar yürütme alanında çalışmalar yapıyorlar. İstanbul'daki faaliyetlerimizi Sinop ile birleştirelim, Sinop'taki faaliyetlerimizi İstanbul'a taşıyalım. Çünkü birlikten kuvvet doğar" ifadelerini kullandı. 

Kahvaltı programı ardından rozet takma töreni yapıldı. SİAD ailesine katılan yeni üyelerine rozetleri Genel Başkan Turgay Öztürk ve yönetim kadrosu tarafından takıldı.

Editör: Vitrin Haber