SİAD Sinop Şubesi 1 Olağan Genel Kurulu Otel Bossinop'ta yapıldı. SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan, Başkanvekili Mukadder Yıldırım, Genel Sekreter Barbaros Baltacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Şahin, Murat Şahin ve Ahmet Ünal'ında hazır bulunduğu kongrede Sinop Şubesine üye olan 36 iş adamı da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığını Genel Sekreter Barbaros Baltacı'nın yaptığı genel kurulda divan üyeliğini Murat Şahin ve Hüseyin Şahin yaptı. Genel kurula tek liste olarak giren Yasin Karagül, oyların tamamını alarak tekrar şube başkanlığına seçildi. 

ÇOK ÖNEMLİ FAALİYETLER YAPACAĞIZ
Genel Kurulda konuşan SİAD Genel Başkanı Rafet Orhan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sinop Şubesinin kongresini yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Orhan, "SİAD ailesine katılan tüm işadamlarına teşekkür ediyorum. Sinop Şubesi olarak burada çok faydalı çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Birlik beraberlik içinde çok önemli faaliyetler yapacağız. Kongremiz hayırlara vesile olsun. SİAD destek veren tüm basın mensuplarına da ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi. 

SİNOP İÇİN SOMUT ADIMLAR ATMAK HEDEFİMİZ
Genel kurula iştirak eden herkese teşekkür eden SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yasin Karagül, Sinop'un ticari ve sosyal eksikliklerinin giderilmesi için somut adımlar atılması yönünde çalışacaklarını söyledi.

Sinoplu İşadamları Derneğince, Sinop'ta daha somut dokunuşlar yapmak için Sinop şubesinin kurulum kararının alındığını hatırlatan Yasin Karagül, "Bu karar sonrasında tarafıma verilen görevi layığıyla yerine getirmek için gerek ticari işlerinden, gerek sosyal hayatımdan feragat ederek, Sinop'a ve Sinoplu’ya fayda getirecek bu güzide kurumun şubesini Sinop'a kazandırmış olduk. Yakın zamanda açılış törenini icra ettiğimiz şubemize beklentinin yüksek olduğunu gözlemlemiş oldum. Şube olarak hizmet edeceğimiz binanın hem üyelerimize hitap edebilmesi, hem de Sinoplu’nun kolaylıkla sorunlarını dile getirebileceği bir adres olması için titizlikle yürüttüğümüz çalışma neticesinde Sinop'un kalbinde Sinop belediyesi karşısındaki tarihi binada hizmete girmiş olduk. Şube olarak, üyelerimizin birbirleri ile ortaklaşa yürütebilecekleri ticari dostluğu sağlamak, genel merkezimizde bulunan üyelerimiz ile şubemizde bulunan üyelerimizin birbirleri ile üretim ve tedarik anlamında bir bağ kurarak araya aracılar girmeden doğrudan temin yapabilecekleri bir alt yapı oluşturmak istiyoruz. Üyeler arasındaki ticari alışverişlerde avantajlı bir duruma getirecek anlaşmalar yapmak, il dışına ticari olarak bayilikler açmayı planlayan ve yatırım yapmayı düşünen üyelerimize destek olmak, Sinop'a ticari ve sosyal eksikliklerin giderilmesi için artık somut adımlar atılmasını sağlamak ve sağlattırmak hedefindeyiz. Üyelere ticari kazanç sağlayacak ve işlerini geliştirmede destek olacak haber ve bilgi akışı sağlamak, Sinop adına yapılması planlanan yatırımlar konusunda detaylı bir fizibilite çalışması yapmak, eğitimler konferanslar düzenleyerek kalifiye elemanlar yetiştirmek arzusundayız. Üniversite ve iş dünyasını bir araya getirecek çalışmalar yaparak gençlerimizi tecrübe ile buluşturmak, kısacası 1995'den bugüne ismine leke sürmeden kamuoyunun takdirini kazanmış bu güzide derneği, Sinop'a ve Sinoplu’ya kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şube kurulumunda desteğini esirgemeyen başta genel başkanımız Rafet Orhan olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine ve üyelerimize, şubemize kurucu üye olarak katılan kıymetli üyelerimize, desteklerini esirgemeyen gerek basın gerek STK temsilcileri ve vatandaşımıza teşekkürü bir borç bilir, şubemizin Sinop'a ve Sinoplu’ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

SİNOP ŞUBE YENİ YÖNETİMİ
Bu arada Yasin Karagül başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer alıyor: Yılmaz Öz, Filiz Kalaycı, Mustafa Özlü, Üzeyir Çelik, Cevdet Yaşil, Ebru Uysal, Oytun Başkan, Ahmet Ferhat Özçelik, Sıtkı Tunçoğlu, Süleyman Yazıcı, Mert Çetinkaya, Okan Özgökmen. Denetim Kurulu Asil: Varol Erasyan ve Mustafa Sarıoğlu. Yedek Üyeler: İlhami Köseoğlu, Eftal Kaya, Necip Tekin, Sinan Tulu ve Burhanettin Kara. Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Emin Adıgüzel ve Cemalettin Yanık. 
Editör: Vitrin Haber