Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk, ekibiyle birlikte Sinop'a yatırım gezisi gerçekleştirildi. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Genel Başkan Öztürk, Sinop'ta görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. 

Daha önce görev yapan genel başkanlara ve yönetimlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Öztürk, ziyaretin genel başkan vasfıyla ilk ziyareti olduğunu dile getirdi. 

SİNOP'A YATIRIM YAPMAK İÇİN BURADAYIZ
Genel Başkan Turgay Öztürk, SİAD olarak Sinop'a yatırım planlaması yaptıklarını söyledi. SİAD heyeti olarak Sinop ziyareti ardından hazırlanacak raporun genel merkezde oluşturulan çalışma ekibine sunulacağını ve gerekli planlamanın yapılacağını kaydeden Genel Başkan Turgay Öztürk: "Biz yıllardır malum Sinop'ta birlik-beraberlik ve ticari bir hamle planlaması yapıyoruz. İstanbul'da genel merkezimizde kendi aramızda yaptığımız istişareler sonucunda artık Sinop'a bir heyet çıkartmamız gerektiğini, Sinop'un ilçelerini gezmemiz gerektiğini, mülki amirlerin ve seçilmiş belediye başkanlarımızın fikirlerini almayı ve esnafın nabzını tutmayı, ilçelerin içerisinde olduğu koreografiyi analiz etmeyi kendimize bir vazife edindik. Bu sebeple de yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarım hem yatırım amaçlı Sinop'a bir ziyaret gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu minvalde gerçekten çok kıymetli ve değerli fikirler ediniyoruz. Gezdiğimiz ilçelerin eksikliklerini, orada yapılabilecek yatırımları analiz ettik. İnşallah bunlar genel merkezimizde çalışma ekibine sunulacak. Değerlendirmeler neticesinde en kısa sürede SİAD olarak Sinop'umuza bir yatırım gerçekleştirme fırsatı yakalayacağız. Tabi görüşmelerimiz de hız kesmeden devam edecek. Valimizle, belediye başkanımızla, rektörümüzle görüşeceğiz, ilgili konularla ilgili istişarelerde bulunacağız. Sinop'a bir taş üstüne bir taş koyabilir miyiz? konuşmasını bürokratlarımızla ve siyasetçilerimizle birlikte yapacağız" dedi. 

SİAD ÜYELERİ KENDİ ARALARINDA TECARET YAPIYOR
SİYAD ailesi olarak üyeler arası ticareti geliştirmeye yönelik çalışma başlattıklarını kaydeden SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk şunları söyledi: "SİAD olarak göreve geldiğimiz yaklaşık 2 aydan bu yana, benim başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevlerim sırasında benimseyip hep söylediğim gibi 'Evvela SİYAD kendi içerisinde ticaret yapmalı' ilkesini benimseyerek 'SİYAD Kazandırır' başlığı ve sloganıyla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda huzurlarınızda bunu söylemekten de gurur duyuyorum. Son edindiğim bilgilere göre,  yaklaşık 275 bin TL civarında dönemimizde, yani iki aylık bir süreçte SİAD'ın yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında ticaret gerçekleştirmiş durumda. 

HEDEF 10 MİLYON TL
Bizim buradaki hedefimiz şöyle; Evvela SİAD'ın yönetimini güçlendirelim ki, sonra ilimize ve ilçelerimize destek olalım. Bu anlamda da 1 milyon TL gibi bir ticaret hacmi planlıyoruz. Arkasından eğer görev tekrar bize tevdi edilirse 10 milyon TL'lik ticaret hacmi ile SİAD'ın hak ettiği güce, gövdeye ve kudrete kavuşmasını planlıyorum. Bu anlamda yönetim kurulunda olan arkadaşlarımızla yüzde yüz uyumlu çalışıyorum. Hepsi işaret ettiğimiz, analizini gerçekleştirdiğimiz ticari dallara yatırım yapmaya hazır durumdalar. Heyetimiz de canla başla bununla alakalı çalışıyorlar" 

ANADOLU YAKASI VE ANKARA'YA ŞUBE AÇILIYOR
SİAD'ın İstanbul Anadolu yakası ve başkent Ankara'ya şube açacağını dile getiren Başkan Turgay Öztürk: "İstanbul Anadolu yakasına en yakın tarihte ikinci şubemizi, ardından da Ankara'ya da üçüncü şubemizi açma planlamamız hız kesmeden devam ediyor. Bunları ben tek başıma yapmıyorum. Kol kola yürüğümüz, neredeyse birbirimizi ailemizden çok gördüğümüz yönetim kurulumuzla birlikte yapıyoruz. Onlar bana güç veriyor.

SİAD TİCARETTEN DE YUKARIDA
Ben ticaretle uğraşıyorum. Fakat şunu gördüm. SİAD ticaretten de yukarıda, sosyaliteden de yukarıda. SİAD hep bir çıkış yolu, hep bir yardım eli olarak görülmesi, bu makamın ne kadar doğru ve düzgün işler yaptığını gösteriyor. Bu nedenle daha neler yapabiliriz diye yerimizde duramıyoruz" diye konuştu.  

BİRİLERİ FARKLI PLANLAR YAPIYOR OLABİLİR, BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ
SİAD için farklı planları olanların boş yere hiç heveslenmemesi gerektiğini söyleyen Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk: "Son zamanlarda SİAD'a beklendiğinden de fazla bir ilgi görüyoruz. Şu anda 27 yeni üyemiz, 95 tane de değerlendirilmekte olan müstakbel üye adayımız mevcut. Demek ki SİAD güçleniyor. Birileri SİAD ile ilgili farklı planlar yapıyor ve farklı düşünceler içerisinde olabilir. Bizim hiç kimseyle işimiz yok. Bizim en büyük prensibimiz ve en büyük ilkemiz şu; SİAD'ı güçlendirmek, güçlü SİAD ile Sinop'a destek olmak. Dolayısıyla bu anlamda herkesi SİAD'a dahil olmaya, SİAD ailesi içerisinde yer almaya davet ediyorum. Ben inanıyorum ki biz doğru oldukça, eğriler kendini belli edecektir. Biz Sinop şubemizle yüzde yüz uyumlu çalışıyoruz. Yılmaz beyle de son derece emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Birileri bizim kopuk ve iletişim içerisinde olamadığımızı düşünüyorlarsa boşuna heveslenmesinler. Bizler birbirimize öyle sarılıyoruz ki aramızdan hava dahi geçmiyor. Yılmaz başkanıma da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her konuda fikir alışverişi yaparak birlikte adım adıyoruz. Kendisi ile ilgili Sinop'tan tebrik teşekkür ve iyi çalışma dilekleri alıyorum. Sinop'ta ezber bozmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Turgay Öztürk: SİAD web TV'nin yayına başlayacağını belirterek, platformun Sinop'a ve Sinop'un işletme sahiplerine büyük katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

MÜSİAD Sinop Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısına: SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiye Başkanı Cengiz Demirel, SİAD Başkan Vekili Avukat Erdal Özcan, Genel Sekreter Barbaros Baltacı, Başkan Yardımcısı Adem Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Göksel, Abdullah Demir, Hüseyin Şahin, Orhan Baş, Mehmet Çor, Şenay Genç, Sinop Şube başkanı Yılmaz Öz ve bazı SİAD üyeleri katıldı.