Yılbaşından 2 ay öncesinde Sinop'a gelen Romanlar İncirpınarı köyünde çadırlarını kurdu. Büyük bir zahmetle kokinaları toplanmaya başlayan Romanlar, dağlık ve dikenli alanlarda elleri kanaya kanaya, olumsuz hava şatlarına rağmen ekmek parası için mücadele ediyor. 

HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE ÇOCUKLARINI GERİ GÖNDERMİŞLER
Sinop'ta Çadırlarda 1 ay konaklayacak olan Romanların zorlu yaşam anlarını Vitrinhaber görüntüledi. Kaldıkları çadırlarda odun ateşinde yemeklerini pişiren Romanlar, kokina serüvenini bizlerle paylaştı. Pişirdikleri yemeklerden de ekibimize ikram etmek isteyen Roman vatandaşlar, son yağan yağmurlarda kaldıkları çadırların su basması nedeniyle birlikte geldikleri çocuklarını hasta olmasınlar diye İstanbul'a gönderdiklerini söyledi.

BİZİ HIRSIZ SANIYORLAR
İstanbul Nişantepe’den gelen 36 kişilik bir ekiple geldiklerini belirten Cemal Gezici, kendilerini görenlerin hırsız zannettiğini belirterek; "Biz hırsız değiliz. Tüm izinlerimiz var. Ekmek parası için bütün bu zorluklara rağmen mücadele ediyoruz. Yağan yağmurda kimi zaman tüm yataklarımız ve kıyafetlerimiz ıslanıyor. Kötü hava şartlarında bile bu kısa sezon değerlendirmek için çalışıyoruz" dedi.  

HAKKIMIZI ALAMIYORUZ
Bir diğer kokina toplayıcısı Tuncay Kütük ise; “Sinop’a kokina toplamaya geldik. Bu sene biraz işler nadir. Pazar olmadığı için İstanbul’dan buraya başvurduk. Mazotun litresi 8,5 TL olduğu için bize masrafı ağır geliyor. Bize esnaflar para vermiyor. Bu topladığımız çiçek değerli bir çiçek. Bu dükkanlarda 20 TL’den satılıyor. Bu yıl daha da pahalıya satacaklar. Ama toptancılar garibanlardan 5 TL’ye kapatmaya çalışıyorlar. Bizim derdimiz çok büyük. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber