Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üniversite öğrencilerinin kamuda çalışması ve sosyal sorumluluk sahibi olmaları adına Sosyal Çalışma Programını başlattı. 

İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecek proje ile üniversite öğrencilerine yazın en az 1 en fazla 3 ay olmak üzere iş sağlanacak. 
Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç, yükseköğretim öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırma amacıyla Sinop’ta da İŞKUR tarafından en fazla 3 ay sürecek 96 kişilik Sosyal Çalışma Programı başlatılacağı bildirildi. 

PROGRAMLAR HAFTADA 3 GÜN GÜNLÜK 8 SAAT  SÜRECEK
Program hakkında bilgi veren Sinop İŞKUR Müdürü Asaf Çalışır, Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayacak programın haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat ile sınırlı olduğunu söyledi. Çalışır; “Programlar;  Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarında olmak üzere,  Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında açılacaktır. 
Programlar, haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat ile sınırlıdır. Öğrencilere günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktar kadar ödeme yapılacaktır. Ayrıca katılımcıların kısa ve uzun vadeli sigortaları da program kapsamında karşılanacaktır” dedi. 

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI NELER?
Programa katılım şartları hakkında da bilgiler veren Sinop İŞKUR Müdürü Asaf Çalışır, Üniversitelerin yaz okulu uygulama programlarından ders alan öğrencilerin SÇP’den yararlanamayacağını belirtti. Çalışır; “Programa başvuruda aranan şartlarda öncelikli olarak başvuru yapacak kişinin kuruma kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Bunun yanında, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olmak (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç). Uzaktan eğitim alanlar SÇP’ye katılabilir. Katılımcı adaylarının öğrencilik statüsüne ilişkin veriler web servis aracılığı ile Yükseköğretim Kurumu Başkanlığından alınacak olup web servisin kullanılamadığı durumlarda katılımcı adaylarından aktif öğrencilik durumlarını gösterir belge istenebilecektir.
SÇP’lerin uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler programlardan yararlanamaz. Üniversitelerin yaz okulu uygulama programlarından ders alan öğrenciler SÇP’den yararlanamaz” diye konuştu.

BAŞVURU YERİ VE TARİHİ
Programın 8 Temmuz tarihi itibariyle başlayacağını hatırlatan Sinop İŞKUR İl Müdürü Asaf Çalışır, başvuru işlemleri ile ilgili şunları söyledi; “Sosyal Çalışma Programı, kurum portalı üzerinden açılacak olup, dört gün süreyle katılım şartlarını sağlayanların başvurusuna açık olacaktır. Başvurular www.iskur.gov.tr adresi üzerinden online (çevrimiçi)  kullanıcı girişi yapılarak tamamlanacak olup İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru alınmayacaktır.
Programa başvurular 25.06.2019-28.06.2019 tarihlerini kapsayacak şekilde 4 gün süreyle yapılabilecektir. Program 08.07.2019 tarihinde başlatılacaktır.”

 

Editör: Vitrin Haber