Sinop Polisevi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, MÜSİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcıları Soner Meşe ve Bilal Kanter, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Sinop Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İşadamı Rasim Cihan Oğuz, Betareks Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Önen, kurum, kuruluş ve banka müdürleri ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. 
 
'Yüksek Ahlak Yüksek Teknoloji'
Toplantıda konuşan ve MÜSİAD'ın ülke genelinde yaptığı önemli hizmet ve çalışmaları yakından takip ettiğini dile getiren Vali Dr. Ahmet Cengiz; "MÜSİAD olayın sadece ve sadece sermaye olmadığını, olayın iyi ve ahlaklı insan yetiştirmek olduğunu gösterdi. İyi bir öğretmen, iyi bir val, iyi bir iş adamı olmak için iyi bir insan olmak gerekir. Temelde iyi bir insan değilseniz, iyi bir nokta nokta olamazsınız. Türkiye'yi ayağa kaldırmak için buna dikkat etmek gerekir. Onun için MÜSİAD'ın 'yüksek ahlak, yüksek teknoloji' sloganını çok önemsiyorum. Ahlakı olmayan teknoloji, bir kenarda dursun. MÜSİAD temel ilke olarak yüksek ahlakı kabul ediyor ve üyelerinde de bu şartı arıyor. Yani 'kazanç nereden olursa olsun' demiyor. Temiz kazanç arıyor. Bu önemli bir kriter. Buna dikkat eden arkadaşlar arasında olmak bir erdemdir. Arkadaşlarımıza sahip çıkmak lazım" dedi. 

'Sinop Parlayan yıldız Olacak'
Sinop'un bundan sonra ki dönemde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını kaydeden Vali Cengiz, Sinop'un yerellikten kurtulup dünyaya açılması noktasında MÜSİAD'ın önemli bir kazanım olacağını söyledi. Cengiz; "Sinop, 10 yıl zarfında milyarlarca dolar paranın gireceği bir il. Sinop çok kritik ve stratejik bir noktada. Bunu Sinoplu hemşehrilerimiz çok fark edemiyor olabilir. Bu Allah'ın bir vergisi. Gelecekte Sinop'a yatırım yapan kazanacak. Örneğin nükleer santralle ilgili yardımcı sektörleri, yan sanayiyi başkalarına kaptırırsak, bunları Sinoplu yerine başkaları yapar. Bunu kaptırmamak lazım" 


'MÜSİAD İstihdamın Yüzde 20'sine Sahip'
Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner Meşe yaptığı konuşmada, MSÜİAD hakkında bilgi verdi. MÜSAD'ın 1990 yılında 5 arkadaş tarafından kurulduğunu hatırlatan Meşe; "MÜSİAD' kuranlar; iş adamı, sanayici olduğu halde bu ülkede dışlanan, ihalelere girmesine izin verilmeyen, mal alımlarında zorluk çıkartılan, evrakları verilmeyen 5 arkadaştı. Allah o beş kişiden razı olsun. Şu anda bir araya geldiysek, o beş arkadaşın sayesindedir. MÜSİAD Türkiye istihdamının yaklaşık yüzde 20'sini, gayri safi milli hasılanın da yüzde 15'ni karşılayan bir sivil toplum kuruluşu. Allah'a şükür adı gibi müstakil. MÜSİAD ne bir kimseye, ne bir siyasi partiye, ne bir cemaate, ne de bir rozete hiç bir zaman bağlı olmadı. Aramızda her kesimden iş adamlarınız var. Bünyemizde 15 bin firma mevcut. Şu an 35 şubemiz var. 3 tane temsilciliğimiz ve 12 tane temsilcimiz var. 47 il 3 ilçe olmak üzere toplam 50 kentte örgütlenmiş durumdayız. Bizim için her şeyden daha önemlisi yüksek ahlak ve değerlerimiz. Yüksek ahlaktan sonra yüksek teknoloji diyoruz. 13 ayrı sektörde genel merkezimizde, şubelerle birlikte bir bakanlık gibi çalışıyoruz"  


'Bizim Üye Kaygımız yok. Kriterlerimiz var'
MÜİAD Sinop temsilcisi olarak iş adamı Ahmet Hilmi Gökmen'in atandığını dile getiren Meşe, sözlerine şöyle devam etti; "Biz teşkilatlanmayı isterken, teşkilatımızda doğru insanlar olsun istiyoruz. Mesela bize Burdur'da 50 kişilik bir grup geldi. Biz bir ilçede şube kurmak istiyoruz dediler. Ne yazık ki 46 kişiyi alamadık. Sadede 4 kişi MÜSİAD üyesi olabilecek kriterlere uygundu. Hepsine teşekkür ettik. MÜSİAD çok üye yapma amacıyla yola çıkmadı. Doğru insanların, doğru iş adamlarının olduğu güvenilir bir örgüt olmak için yola çıkan bir STK'yız. MÜSİAD kriterleri olmasaydı, şu anda 81 ilde de örgütlenmiş ve şu anki üye sayısının üç dört katı üyeye sahip olurdu. MÜSİAD kimliğinin zedelenmemesi için her yeni gelen üyenin 15 yıllık geçmişine dönüyoruz. Bütün ticaret geçmişinden, özel hayatına kadar irdeleme yapıyoruz. Kriterler uymadığında kendisine teşekkür ediyoruz. Sinop'ta da bu noktada Ahmet beyi görevlendirdik. Yönetim kurulunda da Sinop ile ilgili bu karar çıktı. Kendisi inşallah burada güzel ve kalıcı hizmetler yapacak. Bu saatten sonra MÜSİAD'ın tüm örgütü ve teşkilat yapısı Sinop ile beraber olmaya başlayacak. Sinop'un kazanımı bu. Sinop'un her türlü ülkeyi ve Sinop'u ilgilendiren sorunlarında hep beraber çözüm üretmeye başlayacağız. Ve bunu bütün yetkili kurumlara sunabilme yetkimiz ve gücümüz var"

MÜİAD'ın 81 ülkede temsilciliğinin olduğunu hatırlatan MÜSİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Kanter ise; "Bizim şu anki 35 şube ve toplam 52 merkezle birlikte Sinop'ta birlikte bir güç ve hareket oluşturabilmemiz lazım. Bu ivmeyi yakalayabilmemiz lazım. Üyelerimiz arasında potansiyeli ortaya çıkaracak projeler hazırlamamız lazım. Genel merkezde bu konuyla ilgili projeler ofisi oluşturduk. Şubelerimizin yapacağı projelere destek veriyoruz" dedi. 

Toplantıya katılımlarından dolayı başta Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür eden MÜSİAD Sinop Temsilcisi Ahmet Hilmi Gökmen'de; "Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. MÜSİAD İl temsilcisi olarak ilimizin kalkınmasında öncülük etmek adına çalışacağımızı söylemek istiyorum. Uyum içerisinde güzel hizmetlerimiz olacak. Katılımınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.



İşadamı Ahmet Hilmi Gökmen MÜSİAD Sinop İl Temsilcisi oldu....
Editör: Vitrin Haber