Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi ile Sinop Ünivesitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol; başta MÜSİAD üyeleri olmak üzere, Sinop'ta ki işadamları ve çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerini artırmanın yanında, MÜSİAD ile Sinop Üniversitesinin belirleyeceği alanlarda eğitim, belgelendirme ve ortak proje faaliyetlerini kapsıyor.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen başta olmak üzere, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ve MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ile akademisyenler katıldı.

Şehrin tüm dinamiklerinin taşın altına elini koyması çok önemli
Programda konuşan MÜSİAD Sinop Şubesi Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, üniversite-sanayi, üniversite-şehir işbirliğinin önemine dikkat çekti. Üniversitelerin şehirlerin gelişmesinin ana unsurlarından biri olduğunu dile getiren Gökmen sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz de üniversitemizle ne kadar sıkı diyalog içerisinde olursak, hem kişisel gelişim hem mesleki gelişim hem de diğer alanlarda karşılıklı katkı sağlamış oluruz. Üretimi, ihracatı, istihdamı artırarak ekonomiyi canlandırarak, Şehrimizi, Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda hazırlayabiliriz. Şehrin tüm paydaşlarının işbirliği içinde olması ve katkı yapması önemlidir. Şehrin tüm dinamikleri ile birlikte özel sektör de taşın altına elini ne kadar çok koyarsa, şehrini sahiplenirse şehirde o ölçüde gelişecektir. İşbirliği içerisinde güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Şehrimizin tüm dinamikleri ile el ele vererek, ortak aklı ön plana çıkarıp şehrimize katma değer üretmeye devam edeceğiz. Sayın Rektör Hocam nezdinde bütün ekibine teşekkür ediyorum“

Belli konularda öne çıkmalıyız
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'da yaptığı konuşmada, Sinop Üniversitesi’nin akademik ve fiziki altyapısını, sosyal ve kültürel alanda yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türkiye'de üniversite sayısının artması ile oluşan olumlu rekabette, üniversitelerin tercih edilebilir bir üniversite olması için diğer üniversitelerden farklı özellikleri ve farklı cazibelerinin olması gerektiğini kaydeden Rektör Bircan, üniversite olarak bunun için çalıştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Bircan, “Bizden uzun yıllar önce kurulmuş üniversitelerle bu kadar kısa bir sürede yarışamayız. Bölgenin potansiyellerini harekete geçirecek belli konularda ön plana çıkmalıyız. Bu anlamda nükleer teknoloji alanını seçtik. Nükleer teknoloji, enerjinin dışında tıp, ziraat ve sanayi alanlarında da kullanılıyor. Bu anlamda iki yıllık bir meslek yüksekokulu programı da kurulması için girişimlerimiz var. Bunun dışında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Nükleer Enerji Bölümüne bu yıl öğrenci alacağız” dedi.

Rektör Bircan, konuşmasının devamında Üniversitenin akademik alanda göstermiş olduğu başarılara da değinerek, “Üniversitelerin gelişmişlikleri öğrenci sayılarıyla değil, daha çok makale sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, atıf sayısı, dergi atıf etkinliği toplamı ve uluslararası işbirliği kriterleri gibi konulara göre değerlendiriliyor. Üniversitemizde bu kapsamda URAP tarafından 2010 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre 2007 yılında kurulan 27 devlet üniversitesi arasında ikinci sırada yer aldı. Bu başarıyı bize yaşatan tüm Akademik Personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan Üniversite olarak MÜSİAD ile birlikte çalışmaktan ve işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Protokol imza töreni, konukların kendi alanları ile ilgili konulardaki soru ve cevapları ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber