Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Sinop’ta ki kurum ve STK’lara bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Ramazan Çağlar ve Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, medya mensupları ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerde Ajansın Sinop’a sağladığı destekler hakkında değerlendirmede bulunan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, destek verilen Sinop Mezbaha Projesi, Ada Otel Yenileme Projesi, Sakarya Caddesi Peyzaj Düzenleme Projesi, Ayancık Çamurca Plajı Rekreasyonel Turizm Alanı Projesi, Ayancık Kanyon Yolu Projesi konusunda bilgiler verdi. 

Ajans koordinasyonunda Sinop ve Kastamonu illerinde yürütülen Avrupa Birliği fonlu Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı (BROP) projesinin tamamlanan aşamaları ve izlenecek çalışmalar ile birlikte Ajans Güdümlü Proje kapsamında ilerleyen yıllarda Sinop ilinde planlanan Sinop Marina projesi konusunda da bilgi veren Çağlar, Ajansın 2015 yılı ile birlikte ihracat ve turizm çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade etti. 

Çağlar ayrıca, ihracatı geliştirmek amacıyla hızlı adımlar atıldığını ve İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik ticari heyet ziyaretinin yıl içerisinde planlandığını söyledi. Turizm sektöründe ise 2015 yılında katılım sağlanan Travel Turkey Fuarı ve ATM Dubai Fuarı’na 2016 yılında da katılım sağlanacağını dile getiren Ramazan Çağlar, Mart ayında stant ile Bölge tanıtımı gerçekleştirilen ITB Berlin Fuarı’nın bölge turizm tanıtımına oldukça yararlı olduğunu belirtti.

Son olarak, Türkiye’de Bölge Kalkınma Planı ve İdaresine en çok ihtiyaç duyan Bölgenin Batı Karadeniz bölgesi olduğunun altın çizen KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Kalkınma Ajanslarının bölgesel düzeyde edindiği planlama, uygulama ve izleme tecrübesi ile yeni bir teşkilat kurmak yerine, Bölgesindeki tüm sosyal ve ekonomik detaylara vakıf iki Kalkınma ajansının (KUZKA ve BAKKA) BAKAP Planı ve İdaresi işlevlerini de rahatlıkla başarabileceğinin altını çizdi. Genel Sekreter Çağlar, bu hususta BAKAP Planının bölgedeki yerel aktörler tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi temennisinde bulundu. 

 
Editör: Vitrin Haber